ARKADAŞLAR MERHABA!

Belki hepimizin bildiği ve yaşadığı ama sistemli hale getiremediğimiz topluma zorla dayatılan ve kabul ettirilen, yasal olmayan seçimlerin sonuçlarıyla ilgili aşağıdaki araştırma sonuçlarını ve yapılması gereken adımların neler olması gerektiğini açıklamak istiyorum. Ve seçim demeye milyon şahit isteyen 1 Kasım, 17 Nisan ve 24 Haziran’da yaşadıklarımızı Sicilya diliyle REGOLATZİYONE(regolazione)olarak yani DÜZENLEME olarakta adlandırabiliriz. Çünkü bunlar seçim değil bazı düzenlemelerdir.

1 KASIM 2015, 2017 REFERANDUM VE 24 HAZİRAN DÜZENLEMESİ

1-) 7 Haziran 2015 genel seçim öncesi İktidar, saldırılarla seçim sonucunu etkilemek istemiş fakat bunda başarılı olamamıştır. Çünkü muktedirler henüz çoğunluk olduklarını sanıyorlardı,

7 Haziran seçimi: PSİKOLOJİK KIRILMA ANI!

2-) 7 Haziran seçimlerinde azınlığa düşen rejim, bu psikolojiyle harekete geçer. Tarihin görmediği bir acımasızlık ve vahşeti sahneye koyar: kanlı Suruç ve Ankara katliamları bu zaman aralığında gerçekleşir,

3-)Aynı hınç ve çılgınlıkla, Kürt halkının yaşadığı şehirler 2015 sonu ve 2016 yılı başlarından itibaren terörle mücadele kisvesiyle tam bir soykırım mantığıyla bombalanıp, çoluk çocuk, yaşlı, kadın demeden katledilip aydınlara suikastlar düzenlenerek toplum terörize edilir,

4-) Histeri halinin bir sonucu olarak; rejimini sağlama almak isteyen iktidar, 16 Temmuz 2016 da düzmece darbe planlayıp genç çocukların kafasını kesen İŞİD imajıyla toplumun tüm kesimlerine korku salıp KORKUNUN EFENDİLERİ olarak tarih sahnesinde yerini alır,

5-)16 Nisan 2017 Referandumu öncesi iktidar, terörize ettiği CHP Merkez Yönetiminin yardımıyla Dokunmazlıkları kaldırarak HDP liderlerini ve milletvekillerini tutuklatır,

Bütün bu kanlı ve komplocu çılgınlıklarla muhalefeti terörize edip sindirerek referanduma gider:

HAYIR VE ÖTESİ Ekibinin Referandum seçim raporuna göre:

* 961 sandıkta blok(%100) EVET oy kullanılmıştır. Bu sandıklar Muş ve Ş.Urfa başta olmak üzere Hasköy, Çekerek(Yozgat),Akyazı(Aksaray) daki sandıklarda olmuştur.

* 4 bin 651 sandıkta, seçmen sayısına eşit sayıda, 2 bin 397 sandıkta ise fazla sayıda seçmen oy kullanılmıştır. Söz konusu sandıklarda kullanılan oyların toplamı 1 milyon 672 bin 249’dur. Bu oyların yüzde 60,7’si “EVET” olarak gerçekleşmiştir.

* Hakkâri, Mardin, Ağrı, Urfa, Muş başta olmak üzere birçok İldeki sandıkta, muhalefetin daha önceki seçimlerde ki kahir çoğunluğuna rağmen EVET oyları % 95 olarak açıklanmıştır.

* Yüksek Seçim Kurulu seçim esnasında yayınladığı bir karar ile “dışarıdan getirildiği ispatlanamayan mühürsüz pusulaların” geçerli sayılacağını ilan etmiştir.

* Güney Doğu illerin çoğunda seçim sırasında uzun namlulu silahlı siviller ve askerler baskı kurarak ve sayım sırasında da muhalif Parti sorumlarını dışarı çıkartarak sonuçları kendileri belirlemiştir.

* Muğla’nın Datça ilçesinde çalışan 200’ün üzerindeki inşaat işçisi, 1200 km uzakta olduğu için Urfa’ya oy kullanmaya gidemediklerini ancak kayıtlı oldukları sandıkta tüm oyların kullanılmış olduğunu bildirmiştir.

* YSK tarafından bastırılmış oy pusuların hemen hemen bütün şehirlerde iktidar yanlısı kişilerin ellerinde dolaştığı ve usulsüzlüğe karıştığı açıkca tespit edilmiştir.

* Muhalefetin takip etmesinin mümkün olmadığı yerlere, yedek oy pusulaları YSK tarafından özel olarak gönderilmiştir.

* Seçim tutanaklarının formatını referandumdan 2 hafta önce ‘sadeleştirme’ adı altında değiştirerek yedek oy pusulalarının takibini imkânsız hale getirmiştir. Bu durumda şaibenin boyutu 18 milyon oydan daha fazlasına işaret etmektedir.

* HAYIR VE ÖTESİ sonuçta şunları söylemiştir:

“16 Nisan 2017 tarihli anayasa referandumu, tüm ülkede iktidar partisi ve Yüksek Seçim Kurulu marifetiyle baştan aşağı tezgâhlanmış, tarihin en büyük seçim hilesiyle gerçekleştirilmiştir.”

Gözlemcilerin ABD yönetimine verdiği raporuna göre referandum sonuçları şöyle: EVET %38, HAYIR%62.

BENİM BU SEÇİMLE İLGİLİ İNCELEMEM DE HEMEN HEMEN AYNI!

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ İSE:

Yukarıda sıralanan tüm hile, baskı, oy hırsızlığı, YSK’nın sahteciliği ve yasa tanımamazlığına EK OLARAK iktidarın geliştirdiği taktikler ve saldırılar da şöyle:

* Referandumda 78 milyona yakın oy basılırken bu seçimde 154 milyon 159 bin 80 oy pusulası basılmıştır. Oy kullanacakların tam üç misli!

* Fazla pusulalar, AKP’li veya paralı militanlar tarafından Güvenlik Güçlerinin göz yumduğu her yerde AKP-MHP adayı lehine yasa dışı şekilde kullanılmıştır.

* Oy verme işlemi için gerekli birçok tutanak YSK kararıyla işlemlerden çıkartılmıştır.

* Güney Doğu bölgesinde birçok sandık seçmenlerden uzak bir noktaya toplanmıştır.

* Seçim öncesi Suruç’ta, AKP’nin paralı askerleri ve Ergenekoncu polis eşliğinde masum insanlar resmi polisin önünde katledilerek, seçim sırasında Karaçoban’da İçişleri Bakanlığından gelenler tarafından siyasiler öldürülerek seçmenler üzerinde gerekli korku sağlanmıştır.

* AKP’nin paralı askerleri tarafından gözlemciler dövülerek, odaya hapsedilerek, binlerce sandıkta oy işlemi sürerken silahlı ziyaretler yapılarak, çoğu yerde bizzat kendileri Güvenlik Güçlerin gözetimi ve koruması altında oy kullanarak ve benzeri yüzlerce olaylarla seçimler sonuçlandırılmıştır.

* Tüm il, ilçe ve köylerde Valisinden Kaymakamına, Jandarmadan askerine ve çoğu muhtarına kadar devletin tüm sivil ve askeri bürokrasisi ve imkânları CUMHUR İttifakı lehinde harekete geçmişlerdir.

Seçimlerin yasal olmadığı açıktır. Kim bu sonucu kabul eder bilin ki o kişi yukardaki sıraladığım yaşanmış haksızlık ve hukuksuzlukları içine sindiren bir mafya ailesinin üyeleridir.

Metazori bir mantıkla ‘yazı da gelse tura da gelse sonuç değişmeyecek’ tespitine uygun olarak senaryo 24 Haziran günü sahneye konmuştur.

YSK Başkanının deyimiyle yukarıdaki olayları “Bu nedenle imam hatip ruhu ayakta” dır tespitine uygun bir düzenlemeler manzumesi olarak okuyabiliriz.

İsterseniz ikinci bölümde, 24 Haziran seçimlerini analiz eden sonuçlara bakalım.