Haberleşme uygulaması Whatsapp'ta ise yaşanan sorun devam ediyor.

Popüler sosyal medya siteleri Facebook ve Instagram’ın yanı sıra WhatsApp’a da 17.30 sularıdan itibaren erişim sağlanamadı.

Instagram açılmak istendiğinde server hatası verdi. Facebook ve Instagram'a yaklaşık 7 saatlik bir kesintiden sonra 01.20 sularında kullanıcılar tekrar erişmeye başladı.

WhatsApp: Sesli mesajları yazıya dökecek özellik WhatsApp: Sesli mesajları yazıya dökecek özellik

Facebook dün geç saatlerde yaptığı açıklamada bu değişikliği kimin gerçekleştirdiğini ya da planlı bir çalışmanın parçası olup olmadığını belirtmedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bazı Facebook çalışanları Reuters'a kesintinin internet trafiğini sunucularına yönlendiren sistemde yaşanan dahili bir hatadan kaynaklandığını inandıkları bilgisini verdi.

Güvenlik uzmanları basit bir hata meydana gelmesinin ya da içeriden biri tarafından sabotaj yapılmasının olası olduğunu ifade ettiler. Şirket, bu süreçte kullanıcı bilgilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadığını belirterek, bu yöndeki haberleri yalanladı.

İnternet erişim gözlem grubu Downdetector verilerine göre Facebook kesintisi bu zamana kadar kayda geçen en büyük kesinti oldu.