Çok sayıda dernek üyesinin davetli olduğu toplantıya, dernek faaliyetlerini gösteren Barkovizyon gösterisiyle başlanıldı. Daha sonra, dernek bünyesinde faaliyet gösteren birimleri tanıtan sunumların gösterildiği toplantıda,
yıl içerisinde gönüllülük esasına göre faaliyetlerde bulunan kişilere Akademikerbund Hamburg e.V. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nida Serttaş tarafıdan sertifikalar takdim edildi.


Toplantıda sertifika alan dernek üyesi Dr. Yasemin Sönmez söz alarak, „Uzun süredir gönüllük esasına göre dernek bünyesinde Ebru Kursu düzenlemekteyiz. Bu kurslarla amacımız, hem insanları gönüllülük çalışmalarına teşvik etmek, hem de değişik kültür ve milletten olan insanları derneğimiz çatısı altında biraraya getirerek, toplumsal barışa katkı sağlamaktır.

Ebru kursuna başladıktan sonra gelen talepler o kadar yoğun olmaya başladı ki, ileri ki dönemlerde bu kursları daha da genişletmeye karar verdik“ dedi. Toplantı sonrası görüşlerini aldığımız, Akademikerbund Hamburg e.V. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nida Serttaş, „
Derneğimiz profesyonel projelerin yanı sıra, gönüllülük esasına göre faaliyetler de sürdürmektedir. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Partner Familie projesi (Kardeş Aile), bu yıl bir kez daha onay alarak, Partnet Familie II adıyla yoluna devam etmektedir. Şuana kadar yaklaşık 40 farklı milletten 300 den fazla aile projemize üye olmuştur.


Akademik çalışmaları teşvik etmesi amacıyla kurduğumuz Cafe Doktorand projesi, hemen hemen her ay yaptığı seminerler ve sunumlarla akademisyen adaylarına rehberlik etmektedir. 2012 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Akademikerbund Hamburg e.V. Araştırma Enstitüsü ile 2013 yılında, Hamburg ve Almanya’daki sosyal içerikli gelişmelerin nabzını tutmayı amaçlamaktayız. Ayrıca kurumumuz Dil Okulların’da yaklaşık 43 farklı milletten 80 öğrenci B1 sınavlarını başararak, iş ve eğitim hayatlarına bundan sonra daha kolay yön verebilme şansını elde etmiştir.“ Dr. Serttaş şuan üzerinde çalıştıkları en önemli projelerinden birinin, dernek bünyesindeki Ana Okulu Kleine Füchse’nin ikinci şubesinin Hamburg Horn bölgesinde 2013’ün mart ayında faaliyete başlamasının hedeflendiğini söyledi. Toplantı misafirlere ikram edilen Brunch’un arkadasından sona erdi.