Evet, bazen bir insanın susması, haykırmaması, tepkilerini bağırarak değil de, gözlerindeki bakışlarıyla ifade etmesi de muhtemeldir. Neden olmasın!

Ekranların pamuk yüzlü, gülümsemesiyle insanların ruhunu okşayan, haksızlıklar karşısında itirazını her fırsatta dile getiren, Medya Mahallesi sunucusu Gazeteci ve TV yorumcusu, Ayşenur Arslan ekranlardan kendi verdiği kararla ayrıldığını ilan etti.

Bir daha Medya Mahallesinin yeni bölümlerini izleme şansımız olmayacaktır. Ayşenur Arslan kendi verdiği kararla ekranlara veda etmiştir. Bu kararı verirken pekte, 'memnun' olduğu söylenemez. Bir gazeteci veya ekranlarda yer alan program sunucularının ekranlara, 'veda' etmesi pekte kolay olmaması gerek. Ama Ayşenur Arslan böyle bir 'veda mı' yaptı.? Bilmekteyiz ki, bu 'veda' zoraki, 'yaptırılmış' bir vedadır.

Ayşenur Arslan veda konuşmasında; "Eğer ekran başında izleyenler el ele vermezse, ekran başında 'ah vah' edilerek kurtuluşa varılamaz. Açıkçası program arkadaşım aynı zamanda dostum Hüsnü Mahalli olmadan gazetecilik yapıyor (muş) program yapıyor (muş) gibi davranamazdım.

Her şey normal (mış) gibi yapamazdım. Bu sebeple 'Hoşça kalın' dedim. Sonuçta ortaya bir kişi çıkıp sizi kurtarmayacak." Bu bir sitemdir. Kimlere karşı yapılmış bir sitemdir. Her şeyden önce, iktidar gücünü elinde bulunduran ve toplumsal güçlere karşı hoyratça kullanılan, AKP ve Saray'a karşı bir tepkidir.

Gazetecilerin gözaltına alınıp tutuklanması ve cezaevlerine konup özgürlüklerinin ellerinden alınmasına bir tepkidir. Kendilerini, 'gazeteci' 'TV yorumcusu' olarak ekranlardan sunmaya ve gazetecilik faaliyeti dışında her görevi icra etmeye aday, fikir fukarası medya şarlatanlarına bir tepkidir.

Ülkede AKP ve Saray marifetiyle açık faşizm rejimim ayak sesleriyle bütünce hızıyla gelirken, yeterli tepkiyi vermeyen, 'aydın' geçinenlere bir tepkidir. Bütün bu yaşananları, olumsuzlukları TV ekranlarından ve gazete sayfalarından, 'alık-alık' izleyen ve 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' havasında olan toplum kesimlerine verilmiş bir tepkidir.

Bence Ayşenur Arslan'ın tepkisi yerinde ve olumludur. Bu nedenle diyoruz ki, 'Bazen susmak etkili bir protesto olabilir!' Bütün bunlar, Ayşenur Arsla'la, aramızda kurulmuş dostluk, gözlerinin için baktığımızda ruhumuzu okşayan, haksızlıklar karşısında itiraz etmeyi bilen bir insanla aramıza sınırlar oluşacağı anlamına gelmeyecektir.

Ayşenur Arslan'la aramızda öyle güzel dostluklar oluşmuştur ki, buna ne iktidarın, nede onu karalamaya çalışan, 'medya maymunlarının' gücü yeter. Bir gün mutlaka ama mutlaka, güneş yeniden doğacak, şafak vakti dünyamızı yeniden aydınlatacak, içimizi yeniden ısıtacak günler geldiğinde, bir başka Medya Mahallesinde Ayşenur Arslan'ı, görmek arzusuyla, hoşça kal  Ayşenur Arslan (,)

16 Aralık 2016