Ülkemiz insanlarının ortak, 'kaderleri midir' bilinmez ama aynıların aynı yerde pozisyon aldıkları tarihimizde sürekli yer aldıkları bilinmektedir.

Kapitalist sermaye sahiplerinin ortak yanlarından öne çıkanı, her zaman halklarımıza karşı ortak hareket etmeleridir. Bu birlikteliklerini sağlayan, çatı örgütlenmeleri olarak gördükleri elerinde bulundurdukları devlet denen cebir aygıtıdır, dersek fazlada abartılı olmayacağını belirtebilirim. Devlet aygıtı, sermaye grup ve çevrelerinin ayakta kalması ve sömürülerinin en önemli dayanaklarındandır. Bu nedenle, devlet aygıtının yaptıkları istisnasız her kötülük yadsınmaktadır.

8 Ocak 2016 Cuma günü Doğan grubuna mensup Kanal D TV'de, yayınlanan, Beyazıt Öztürk'e, ait Show programında, Telefonla Diyarbakır'dan katılan Ayşe Çelik öğretmenin, Kürt coğrafyasında yaşanan gerçekleri dile getirmesi, Türkiye hâkim güçlerini, savaş sevicilerini önemli derecede rahatsız etmektedir. Savaş konsepti dayatmasında yan-yana olmaktan her zaman haz alan Doğan sermaye grubu, devlet aygıtını korumak adına, AKP devleti ile yan-yana, aynı yerde olduğunu açıklaması fazlada gecikmedi.........

''Kanal D, Beyaz Show'a bağlanarak Diyarbakır'da süren çatışmaları topluma ulaştırmak için, Ayşe çelik öğretmen, açık net, mesleğine uygun davranışlarda bulunarak, insani duygusunu dile getirmiştir. Ülkemizin topraklarının bir bölümünde, Kürtlerin yaşadığı coğrafyada savaş konsepti dayatmasına uygun olarak katliamlar yaşanmaktadır. Bu katliamlara karşı duygularını dile getirmek için Beyaz Schowa katılarak, ''Diyarbakır'da süren çatışmalara sessiz kalmayın. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın» söyleminde bulunmuştur.

Bu gelişme karşısında Doğan medya grubu, kanal D yöneticileri, durdukları yere uygun olarak gecikmeden bir açıklama yapmışlardır.

"08.01.2016 tarihli Beyaz Show Programı'nda gerçekleştirilen bir telefon bağlantısına dair yaşananları kamuoyuyla paylaşma lüzumu hissettik. Beyazıt Öztürk, 20 yıldır Kanal D ekranında herkesin çok yakından bildiği, eğlence içerikli show programı yapmaktadır. Dün gece yayından sonra, yaptığımız araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgiler aşağıdaki gibidir; Kendisini Ayşe Çelik, Öğretmen olarak tanıtan kişi, konuklara 'ünlü olmadan önce yaptığınız ve şimdi özlediğiniz neler var', 'hayranlarınızla başınıza gelen en tuhaf şey nedir', 'kendinizi eleştirirseniz neyinizi eleştirirsiniz' sorularını sormak istediğini aktarmıştır.

Doğan TV ve Kanal D ilk günden bugüne devletin yanında yer almıştır. Altını çizerek bir kez daha belirtmek isteriz ki hiçbir suistimal ve iftira çizgimizi ve duruşumuzu değiştirmeyecektir. İyi niyetle bakan gözlerin hemen fark edebileceği bu provokasyona karşı Kanal D Yönetimi söz konusu kişiye dair tüm hukuki süreçleri işletecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."


Program yayınlandığı esnada, programın sunucusu Beyazıt Öztürk, konukları ve gerekse programı izlemeye gelen misafir izleyiciler gereken tepkiyi göstererek, Ayşe Çelik öğretmeni cani gönülden alkışlamışlardır. Bu davranışları insani ve takdire şayan davranıştır.

AKP devleti medyası yayınlanan programın arkasında, Beyazıt Öztürk ve programına yönelik linç kampanyası başlatmıştır. Geleneksel ve klasik devletlerin ortak yanları, eleştiri kabul görmemeleridir. AKP devleti, yandaş basın, geleneksel devletin korunmasından yan olan basın, kendilerine uygun davranışta bulunmaktan çekinmemişlerdir. Bu davranışları, basın ilkesine uygun olmadığı kadar, ahlaki bir davranışta değildir. Sayfalarını savaş, kan, acı ve ölümlerle, 'süsleyenlerden' başkasını beklemek hayalcilik olur.

Toplum nezdinde sürekli olarak, 'bağımsız' medya grubu gösterisinde bulunan Doğan medya grubunun, ortak çıkarları gündeme geldiğinde, aynılarla, aynı yerde durduğu gözlemleyebilmekteyiz. Bir gerçek vardır. Doğan medya grubu, Aydın Doğan, ''Doğan TV ve Kanal D ilk günden bugüne devletin yanında yer almıştır. Altını çizerek bir kez daha belirtmek isteriz ki hiçbir suiistimal ve iftira çizgimizi ve duruşumuzu değiştirmeyecektir.'' Evet, bizler toplumun aydınları, vicdan sahipleri, ötekileştirilenler bu gerçeği bilmekteyiz.

Manipülasyonlarla etkilediğiniz milyonların bu gerçeği kavraması için yaşanılması gerekenler yaşandığında, saflarınızı belirlemekten, 'çekinmediğinizi' görmelerini sağlamaktasınız. Söylenecek bir tek söz var. Yaşanılan savaş dayatmasında, katliamlarda, anaların ağlamasında, kan akıtılmasında, acıların yaşanmasında hep aynı yerde durdunuz. Bugünde durmaya devam etmekten, 'haz' aldığınızı bu vesile ile açıklamış oldunuz. Siz aynılar, 'aynı yerde durmaya devam edin.' Toplumsal güçler, halklarımız, demokrasi güçlerde ortak bir cephede aynı yerde olacaklardır!

9 Ocak 2016

E posta:
[email protected]

Face:aliekber.pektas Twitter: @AliekberP