İki gün süren sempozyuma, Türkiye’den HDP İzmir milletvekili Serpil Kemalbay, Prof. Beyza Üstün, Metin Yeğin, Mehmet Horuş, Almanya’dan Hambach Ormanları direnişçileri, Aşkım Loca, Ali Ekber Doğan,  İsviçre Nükleer Karşıtı hareketten Heini Glauser, İsviçre Yeşiller partisinden Sibel Arslan, PdA'dan Anne Polikeit, SYKP kurucularından Mahir Sayın ve SYKP Kurucu Eşbaşkanı Tuncay Yılmaz sunumlar gerçekleştirdiler.

Sempozyum boyunca salonda Caretta Caretta Sanat Galerisi’nin bir araya getirdiği 16 fotoğraf sanatçısının hazırladığı “Tabiatın Çığlığı” fotoğraf sergisi katılımcıların ilgisine sunuldu.

Sempozyum’da “Ya Kanal Ya İstanbul” koordinasyonun insan zincirine Zürich’ten bir ses verildi ve tüm salon el ele vererek kanal değil İstanbul istediklerini belirtti.

SYKP Kurucu Eşbaşkanı Tuncay Yılmaz, sempozyumun “Kapitalizmde gelecek yok! Yaşanabilir bir dünya için ayağa kalk” kampanyası çerçevesinde düzenlendiğini belirtti.

Yılmaz önümüzdeki süreçte ekoloji mücadelesinin daha da sıcak bir gündem haline geleceğini vurgulayarak sosyalist hareketin görevinin ekoloji mücadelesiyle dayanışmak değil bizzat bu mücadelenin parçası olmak, ekoloji mücadelesini sınıf mücadelesine içkinleştirmek ve bir varlık-yokluk meselesi haline gelen soruna yeni bir ufuk kazandırmak olduğunu vurguladı.