Assange, Fransa'ya yönelik dinleme skandalını ortaya çıkarmasına rağmen bu ülkeden ret cevabı aldı. Fransa Assange'ın sığınma talebini kabul etmedi.

HAYATININ TEHLİKEDE OLDUĞUNA DAİR VERİ YOK

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a açık bir mektup yazan Assange, hayatının tehlikede olduğunu belirterek Fransa'ya sığınmak istediğini belirtmişti. Assange mektupta, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ı da dinlediğini hatırlatmıştı. ABD hükümetinin “insan hakları ihlalleri ve tartışmalı eylemlerini ortaya çıkarması nedeniyle böyle bir zulme” maruz kaldığını ifade eden Assange’ın mektubunda şu ifadeler yer aldı: “Muhbirlerin WikiLeaks’e aktardığı ve toplumun çıkarını ilgilendiren bilgileri yayınlamak nedeniyle ben, casusluk, komplo, hırsızlık veya ABD hükümetine ait gizli bilgilerden taviz vermek ve bilgisayar ihlalleriyle yargılanıyorum ve müebbet hapis veya daha kötü bir ceza riski var.”

Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sayın Assange'ın hayatının tehlike olduğu yönünde bir veri bulunmuyor" denildi.

ASSANGE LONDRA'DAKİ EKVADOR BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE YAŞIYOR

İsveç'te cinsel tacizle suçlanan WikiLeaks kurucusu Julian Assange son 3 yıldır Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğinde yaşamak zorunda bırakıldı.

İngiltere'de hakkında İsveç'e iade kararı bulunan Assange'a Ekvador siyasi sığınma hakkı verdi. Ancak Assange, Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ni terk ettiği anda İngiliz polisi tarafından tutuklanma tehlikesiyle karşı karşıya.