Mahmut Özkan / Avusturya


Silah ve kesici aletlerle yabancı düşmanı ırkçı- Neonazi parolalarıyla toplantıya saldıran aşırı sağcı saldırgan grup, Avusturya'nın 10. Viyana bölgesinde komünist sendikal inisiyatif üyesi anti-faşist aktivistlerin karşı koyuşu ile püskürtüldü. KOMintern yönetiminden 1 kişi yaralandı. Saldırganlardan 7 kişi etkisiz hale getirilerek Polise teslim edildi.


KOMintern Yöneticileri Selma Schacht ve Nadir Aykut yaptıkları açıklamalarda “ Aşırı sağcı ırkçı faşist saldırganların sendikal mücadelelerini engelleyemeyeceklerini" açıkladılar. Irkçı saldırılara karşı kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini dile getirerek, göçmenleri ve göçmen olmayanları mücadele etmeye ve saldırılara birlikte karşı koymaya çağırdılar. Neonazilerin saldırganlığının ülke genelinde yapılan ekonomik kısıtlamalar ve günden güne artan işsizliğe paralellik sağlamasını (Yunanistan'da olduğu gibi) tesadüf olarak göremeyiz " dediler.


ATiK
e bağlı  ATiGF' e ve KOMintern'e (Komünist sendikal Insiyatif) yapılan saldırıyı şiddetle kınayan ATiK Başkanı  Yılmaz Güneş ;”Kurumlarımızı hedef alan Neonazilerin saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bütün gücümüzle Viyana derneğimizin ve Sendikal faaliyet yürüten dostlarımızın yanlarında olduğumuzu belirtiyor ve yaralanan sendikacıya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Avusturya polisinin saldırının arkasındaki gerçeği açığa çıkararak  saldırganları  cezalandırmasını  umuyor ve Avusturya başta olmak üzere tüm Avrupa'da bu saldırıya karşı  demokratik ve devrimci kurumları tavır almaya çağırıyorum” dedi.