CHP GÖNÜLLÜLERİ'NDEN VİYANA'DA CUMHURİYET'İN 90. YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI



Avusturya'nın başkenti Viyana'da CHP Avusturya Birliği'nin organizesiyle Türkiye Cumhuriyet'inin 90.yıldönümü kutlandı. 

Avusturya sosyal demokrat partisi'nin (SPÖ) Ybbstraße'deki lokalinde yapılan kutlama, bir açılış konuşmasıyla başladı.


Etkinlikte CHP Avusturya Birliği Başkanı Filiz Kaynak Cumhuriyet'in günümüzdeki önemine değindi. Ayrıca, CHP olarak Avrupa'da neden örgütlenme ihtiyacı duyduklarını açıkladı. Programda geçmişten günümüze çeşitli kareler, slayt gösterisiyle sahneye yansıtıldı.

İlgiyle izlenen etkinliğe Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, Viyana CHP Avusturya Birliği Gençlik Kolu Başkanı Metin Oktay Kılıç ,Sendika gazetesi genel yayın yönetmeni Hasan Kılıç, SPÖ ikinci bölge Belediye Meclis üyesi Şafak Akçay, Avusturya Atatürkçü Düşünce Derneği Kadın Kolları Temsilcisi, TGB Viyana başkanı ile Viyana Alevi Kültür Birliği Kadın Kolları Temsilcilcisi ve CHP gönüllüleri katıldı.


 İNGİLTERE'DE TDF'DEN KUTLAMA


 İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF) Londra’da 29 Ekim’in ilk etkinliğine imza attı. 26 Ekim gecesi İnternational Britannia Hotel’de yapılan 29 Ekim resepsiyon ve Balosuna yaklaşık 300 kişi katıldı.


29 Ekim Salı akşamı Londra Türk toplumunun yoğunlukla yaşadığı Newington Green semtinde de bir fener alayı ve yürüyüş yapılacak.


İTDF başkanı Timur Doğruyol’un yaptığı bir açılış konuşması ile başlayan 29 ekim Balosunda yoğun katılım dikkatleri çekti. 


Klasik müzik,Türk sanat müziği, Türk ve Azeri halk türkülerinin seslendirildiği gecede Atatürk’ün sevdiği Rumeli ve Ege türküleri ağırlıktaydı.