KONSOLOSLAR FESTİVALİNDE TÜRKİYE STANDINI 25 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

 

Fransa'nın Lyon kentinde her sene geleneksel olarak yapılan Lyon konsoloslar festivali bu sene 11. yılını kutladı.

 

Yaklaşık 70 Konsolos, Başkonsolos ve Büyük elçiliğin katıldığı festivalin bu seneki onur konukları Avrupa milletler kupasını ortaklaşa organize eden Polonya-Ukrayna ikilisi ve Fransa sömürgesinden kurtuluşunun 50. Yılını kutlayan Cezayir oldu.

 

Her sene olduğu gibi bu sene de çok ilgi gören Türkiye standını 3 gün boyunca yaklaşık 25 bin konuk ziyaret etti.

 

Lyon havalimanının en büyük hava taşıma şirketi olan ve bu havalimanından en fazla yolcu taşıyan  Türk Hava Yolları da festivalde stand açtı. Türkiye çadırı, gözlemeler ve Türk şarabının tanıtıldığı ve tadıldığı bölümde ziyaretçi akınına uğradı. Avanoslu çanak çömlek ustası Adnan ustanın tezgâhınında en çok fotoğraf ve videosu çekilen bölüm olduğu Türkiye çadırında, Paris turizm müşavirliğinin dağıttığı turistik broşürlerin çokluğu uzmanlara  "bu sene Türkiye'ye gene çok Fransız turist gidecek" yorumunu yaptırdı.

 

Lyon şehrinin merkezi olduğu Rhones Alpes bölgesi ile Türkiye'nin ticari hacminin 1 milyar 700 milyon euro olduğunu açıklayan Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen, bunun 1 milyar 100 milyon eurosunun Türkiye'nin Rhone Alpes bölgesinden aldığı malların oluşturduğunu ve Türkiye'nin de Rhone Alpes bölgesine 600 milyon euroluk ihracat yaptığını açıkladı.

 

Kültürel ve turistik zenginlikleri bol ve çeşitli olan Türkiye'ye 3 çadırın yetmediğini açıklayan Başkonsolos Türemen, önümüzdeki festivallerde Lyon Belediye'sinden daha fazla alan talep edeceklerini açıkladı.