THY Brüksel Müdürü Veysel Serdar: 'Burada esas mesele topluma hizmettir. Ancak bir de arz talep meselesini göz önüne aldığımızda Antalya ve İstanbul seferlerine daha çok rağbet edilmesi ticari yönden Eskişehir hattına talebi zayıflattı." dedi.


BİLET FİYATLARINA 150 EURO ZAM YAPILDI


Brüksel-Eskişehir hattının devredilmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.
Türk Hava Yolları (THY) beklenmedik şekilde Brüksel-Eskişehir seferlerinin bilet satışlarını Pala Turizm’e devretti.

Önümüzdeki yaz için Eskişehir’e bilet alan yolcular bu kararla mağdur pozisyonuna düştüler. Yaklaşık 350 Euro karşılığında yaz ayları için gidiş dönüş bileti alan vatandaşlara, paralarının iadesi veya aktarmalı olarak Eskişehir’e ulaşım sağlanacağı aktarıldı. Ancak yine de direk olarak Eskişehir’e gitmek isteyenlerin bilet ücret farkını vererek yine THY uçağıyla fakat Pala Turizm şirketi bünyesinde bunun gerçekleşebileceği ifade edildi. Eskişehir’e direkt gitmek isteyen vatandaşlar daha önce ödedikleri 350 Euro’nun üzerine yaklaşık 150 Euro daha vermek zorundalar.

THY Brüksel Müdürü Veysel Serdar konuyla ilgili şunları söyledi:

"Biz Seferleri iptal etmedik. İptal edilen sadece tarifeli seferlerdir, yani bu seferlerin sadece bilet satış kısmını biz devretmiş olduk. Geriye kalan operasyon, hizmet bunların hiç birisinde değişiklik söz konusu değildir. Vatandaş yine THY uçağı ile uçacak."

THY'NIN KARARININ ARDINDA SİYASİ GEREKÇELER Mİ VAR?

Vatandaşlara para iadesi veya aktarmalı olarak Eskişehir’e ulaştırma teminatı veren THY, bu opsiyonların dışında direkt Eskişehir’e gitmek isteyen yolcuları Pala Turizm’e yönlendiriyor fakat burada da vatandaşlar daha önce ödedikleri ücrete ek bir ücret daha vermek zorundalar.  THY sefer devrinin tamamen ticari sebeplerle gerçekleştiğini iddia ederken, turizm acenteleri de tartışmaya dahil oldu. Kararın siyasi gerekçeler sonucu alındığını ileri süren çok sayıda Eskişehir yolcusu "yaşananların tek kelimeyle rezalet" olduğunu belirttiler.

THY yetkilisi Serdar ise, "Biz ticari yada siyasi sebeplerle insanların kurumumuza yönelik söylemlerini kabul etmiyoruz. Bizim kararımız ticari bir karardır. Başkalarının ticari yada siyasi kaygılarını bu kararımızın bir parçası haline getirmiyoruz." dedi.