Piemonte bölgesindeki Mottarone Dağı'nda ormanlık alandan geçen teleferik, ilk belirlemelere göre taşıyıcı kablonun kopması sonucu düştü.

İlk yardım birimleri olayda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 ve 9 yaşlarında iki çocuğun ağır yaralandığını açıkladı.

Helikopter ambulansla Torino kentinde hastaneye kaldırılan iki çocuktan biri de yaşamını yitirdi.

Hastanede tedavisi süren 5 yaşındaki çocuk ise kazada annesi, babası ve küçük kardeşini kaybetti.

'Kağıt gibi buruşmuş halde bulduk'

Maggiore Gölü'nden kalkan teleferiğin, yaklaşık 1500 metre yüksekliğindeki dağın zirvesine 300 metre kala düştüğü açıklandı.

Teleferiğin düştüğü alanın ormanlık ve erişimi zor bir bölge olması nedeniyle kurtarma çalışmalarında güçlüklerle karşılaşıldığı belirtiliyor.

Bir kurtarma görevlisi İtalyan basınına yaptığı açıklamada, teleferik kabinini "kağıt gibi buruşmuş" halde bulduklarını söyledi.

BBC'den Övgü Pınar'ın haberine göre Mottarone teleferiği, Covid salgını nedeniyle uzun süre kapalı kaldıktan sonra 24 Nisan'da yeniden kullanıma açılmıştı.

Altyapı Bakanı Enrico Giovannini, olayla ilgili bir soruşturma komisyonu kurulacağını ve tesiste geçmişte yapılan kontrollerin de inceleneceğini açıkladı.

Frontex eski başkanı aşırı sağcı partiden aday Frontex eski başkanı aşırı sağcı partiden aday

1970 yılında açılışı yapılan teleferik, göl kıyısı ile dağın zirvesi arasında yaklaşık 20 dakika süren bir yolculuk için kullanılıyordu.

İtalyan basınındaki bilgilere göre teleferikte 2014-2016 yılları arasında geniş kapsamlı bakım ve yenileme çalışmaları yapılmıştı. Bakım çalışmaları 4 milyon Euro'ya mal olmuştu.