Söz konusu tarih kitabında "Devleti olmayan ulus: Kürtler" başlıklı bölümde "Kürtler dünyada devleti olmayan en büyük ulus" ifadesi ile konuya iki sayfa yer verildi.

Kitapta PKK'nin geçmişi ile ilgili kronolojik bilgiler kullanılıyor ayrıca Peşmerge hakkında bilgiler de bulunuyor. Kitapta YPG bayrakları ve silahlı üniformalı YPG mensuplarının fotoğrafı da yer alıyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Fransa’da liselerde okutulmak üzere bir yayınevi tarafından hazırlandığı anlaşılan ders kitabında, Kürtlerle ilgili kısımda 'PKK'nin ideolojisi doğrultusunda ifadelere yer verildiğinin' görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Fransa’nın yürüttüğü resmi politikanın bir sonucu olan bu terör propagandasının, başkanlık saraylarında terör örgütünün sözde temsilcilerini ağırlayanlardan alınan cesaretle yapıldığı aşikardır. Fransa’nın, dış politika tercihlerini hemen her konuda Türkiye karşıtlığı üzerine inşa etmesi ve bu yapılırken, tarihi gerçekler ile hukukun çarpıtılmasına teşebbüs edilmesi endişe vericidir."