Program AKM derneğin gençlik kolların saz grubu ekibin konseriyle açıldı. Ardından 'Kerbela' şehitleri için saygı duruşu , Almanya Alevi İnanç Kurul Başkanı dede Cafer Kaplan 'Gülbenk' duası, AKM başkanı Zeki Kızılgöz'ün açılış konuşmasıyla kültürel, eğlence programı resmen başladı. Sanatçı Ayten Kürekçi'nin sahne aldığı programda Aşık Divane, İsmail Kartal'ın yorumları izleyenleri Türklere eşlik etmeye davetiye çıkarttı. Programı Hayrullah Aytekin, Figen İnal ikilisi sundu.

AKM'nin  gurur gecesine Strasbourg Belediye Başkan Yardımcısı, Din İşleri ve Güvenlik sorumlusu Olivier Bitz katıldı. Belediye'yi temsil eden Bitz' alevi toplumun ihtiyaç duyduğu yeni cem evi projesine belediyenin destek verdiğini müjdeledi'. Programa Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz, Ticari Ataşe Fisun Aktuğ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Arif Kopuz ve çok sayıda konsolosluk çalışanları katıldı. Başkonsolos Cengiz konuşmasında ' AKM'nin 20. yılını kutladı. Nice yıllara birlikte kutlama dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür etti'.

 

AABF Konfederasyon Başakanı Turgut Öker “Biz aleviler zulmün, katliamın tarih boyunca ne olduğunu en iyi bilenleriz. Alevileri kendi inanç özgürlüğümüz ne kadar doğru, kutsal gördüysek bütün mazlumlarında eşit haklar mücadelesini kutsal görürüz” dedi.

 

Diğer konuşmacılar Fransa Alevi Birlikleri Federasyon Başkanı Erdal Kılıçkaya, araştırmacı yazar Hıdır Temel 'Alevi öğretileri ve kültürünü  AKM sayesinde Avrupa'da giderek büyüdüğüne işaret etti. Başkan Kılıçkaya 'artık vatandaşlık hakkımızı kullanacağız. Bundan sonra Fransa siyasetinde yer alacağız. Fransa'da 2014 yılında yapılacak yerel seçimler için alt çalışma hazırlıklarına başlandığı hatırlatıldı. Türkiye'de yeni anayasa çalışmalarında  alevilerin ismine yer verilmemesini kınayan başkan Kılıçkaya yeni anayasa çalışmalarını olumsuz eleştirdi. Yazar Temel asıl sorunu 'Türkiyede sünni zihniyet problemi var' diye tepki gösterdi.

Program Muharrem Temiz, Cengiz Özkan, Özcan Türe saz konseri ve türküleriyle  devam etti. Gece'nin  finali Tür Sanat Müzğin usta yorumcusu Sabahat Akkiraz'ın türkülerine 2 bin davetli eşilk edip salonda adeta Anadolu rüzgarı esti. Strasbourg AKM üyeleri konuşmacılara teşekkür plaketiyle, buket takdim etti. Sinevizyon gösterimiyle AKM'nin 20 yıllık serüveni tanıtıldı. Sürpriz olarak sahneye getirilen 20.yıl pastası dede Cafer Kaplan'ın duasıyla kesiip afiyetle yönetici ve davetlilere ikram edildi. AKM’nin 20 yıl kutlamasına Avrupa ve Türkiye’nin dört bir yanından kutlama mesajları gönderildi.