"Handelsblatt Online" Alman online gazetesine göre, SPD parlamento grubunun Avrupa politikaları sözcüsü Mikael Rot, Alman Hükümeti’nin milletvekillerine Kıbrıs ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yapmasını talep etti.

Frankfurter Rundschau gazetesi, Kıbrıs'a yardımın gecikmesi için iyi nedenlerin olduğunu belirterek, Avro’nun istikrarı ulusal çıkar olduğu için Almanya’nın kabul etmesi gerektiğini savundu.

Alman basını aynı zamanda, Kıbrıs bankalarının görüntüsünün iyi olmadığını ve Rus oligarkların onları para aklamak için kullanmalarından şüphe olduğunu yazıyor.

Die Welt gazetesinin elektronik versiyonu, Rus oligarkların adada 25 milyar Avro’su olduğu için Moskova’nın Kıbrıs'a yardım edeceğine dair söz vermesinin sürpriz olmadığını savunuyor.

Aynı gazete, Başpiskopos Hrisostomos’tan söz ederek, Kıbrıs'a ilave bir acil kredi verilmesi konusunda Putin'in ikna edilmesi için Hristostomos’un bile Moskova'da mevkidaşı ile temasta bulunduğunu kaydediyor.

Alman gazetesi ayrıca, Rusya Devlet Başkanı’nın Hristofyas ile konuşup Rusya'nın adaya yardım etmeye hazır olmasına dair güvence verdiğini bildiriyor.