Törene Sivas Belediyesi Başkanvekili Orhan Demirok, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Avcı, Hayri Köse, Hasan Çağlar, Yılmaz Uysal,  Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, Başkan Yardımcısı Sami Üşenti, Hollanda Türk İşadamları Derneği ve Koç Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, Siv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Akif Bilici, İl Protokolü, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri, engelli dernek ve engelli vatandaşlarımızın yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

MEMLEKETİMİZE KATKIMIZ OLUYORSA BU BİZİM İÇİN ŞEREFTİR’

Törende konuşan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkan Yardımcısı Sami Üşenti, nerede yaşarlarsa yaşasınlar kalplerinin Sivas için attığını belirterek şunları söyledi:  


Hollanda’daki Sivaslı hemşerilerinizden selam getirdim. Bugün Hollanda Sivaslılar Platformu ve Koç Sucukları sahibi Sayın Hikmet ve Fatih Gürcüoğlu kardeşlerin katkılarıyla yapmış olduğumuz projeyi sunmaya çalışıyoruz. Bizler Gürcüoğlu kardeşlere teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. Biz Hollanda Sivaslılar Platformu olarak Sivaslıların yararına olan her türlü hizmetlere destek vermek örf ve adetlerimizi unutmadan. Özellikle Sivaslılığı korumakla birlikte Sivas kökenli iş adamlarımızla siyasetçilerimizle öğrencilerimizle Sivas’ın kültürünü, sanatını ve de ozanlarını tanıtmaya ve yetişmekte olan çocuklarımıza bu kültürü aşılamaya devam edeceğiz.”

 

Hollanda Türk İşadamları Derneği ve Koç Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Gürcüoğlu ise konuşmasında : “ İki gündür Sivas’tayım. Bu iki gündür insanların övgüsünü duyuyorum. Bu beni hem sevindiriyor hem de düşündürüyor. Nedeni Peygamber Efendimiz ‘ komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyor.  O zaman yaptığımız normalden başka bir şey değildir. Allah’ın bir ağacı bile gölgesiyle meyvesiyle işe yarıyorken bizim bunları yapmamız doğaldır. Araçları güle güle kullanın, hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

DIŞARDAKİ HEMŞERİLERİMİZİN MEMLEKET SEVGİSİNDEN ZİYADESİYLE MUTLU OLUYORUZ’

Sivas Belediyesi Başkan Vekili Orhan Demirok ise konuşmasında hayırseverlere teşekkür ederek şunları söyledi:


“ Hollanda’daki Sivaslılar Platformu yöneticileri, Hikmet Bey ve diğer katılımcılar hepiniz hoş geldiniz. Burada engelli kardeşlerimize bir katkı olarak düzenlenen bu programa emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Bunlar görünüşte ufaktır ama çok şey ifade ediyor. Özellikle Avrupa’daki hemşerilerimizin gönül bağı, memleket sevdası, yardımlaşma duygusu bu milleti ayakta tutan temel unsurlardan birisidir.  Dünyanın her yerine dağılmış Sivaslıların bu vesile ile memleketlerine faydalı işlerle gelmesi çok ayrı bir duygudur. Rabbim hayırlarınızı kabul eylesin, nice hemşerimizin bu tür hayırlarla bir araya gelmesine vesile kılsın. Biz de Sivas Belediyesi olarak bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Bizi burada yalnız bırakmayan arkadaşlarımıza sonsuz saygılarımı sunuyorum. ” dedi

Protokol konuşmaların ardından akülü engelli araçları ve tekerlekli sandalyeler engellilere dağıtıldı.