Bir süredir Avrupa’nın çeşitli kentlerinde konserler dizisi düzenleyen Sezen Aksu, dün akşam da, Almanya’nın Düsseldorf kentinde bir konser verdi.

Mitsubishi Electric salonunda, gerçekleşen konseri 4 bin kişi izledi. Kabalık orkestrasıyla sahne alan Sezen Aksu’nun performansıysa müzikseverleri büyüledi. Sezen Aksu, şarkılarını söylerken dans etmeyi de ihmal etmedi.

Seslendirdiği “Gülümse“, “Sen Ağlama“, “Geri Dön“ gibi onlarca şarkıyla, hayranlarını coşturan sanatçı, yaptığı sohbette üstü kapalı barış mesajı verdi.

Sezen Aksu, insanların uzaya gittiğini belirterek, “Biz hala ne ile uğraşıyoruz. Neden bu kavga ve savaş. Sen kimsin, ben kimim?“ dedi.

Sanatçının bu sözlerinin üzerine seyircilerden birinin bağırarak, “Sen Türksün“ demesi üzerine Aksu, “Öncelikle insanım“ diyerek, cevapladı.

Salondan büyük alkış alan sanatçı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben bir insanım. Önemli olan bu. Dünyanın bir bölgesine düşmüşüm. Orada da, Türk olmuşum. Bunu ben seçmedim. Ama onu da, seviyorum, sahip çıkıyorum. Ne yapayım bana bu kısmet olmuş. Başkasının kısmetine ve kimliğine de saygılıyım. Önünde eğiliyorum.“

Yaklaşık 3 saat kaldığı sahnede onlarca şarkı seslendiren sanatçı Aksu, hayranlarına müzikal anlar yaşattı. ANF