Pazartesi akşamı Stockholm yakınlarındaki Nynäshamn Belediyesi'nde sığınmacı kampının bulunduğu kampinge saldırı hazırlığında oldukları şüphesiyle gözaltına alınan 14 kişiden dün tutuklanan 3 kişi ve bugün tutuklanmasına karar verilen 10 kişi ile tutuklanan aşırı sağcı Polonyalı eylemci sayısı 13'ü buldu.

Zanlılardan 17 yaşındaki bir çocuk ise yaşının küçük olması nedeniyle serbest bırakıldı.

Zanlılarının tutuklanmasının istendiği sabah başlayan duruşmalarda vatandaşlarını desteklemek üzere 100'e yakın Polonyalının mahkeme salonuna gelerek duruşmayı izlemeye çalıştıkları öğrenildi.

Yapılan ihbarlar sonucu Pazartesi akşamı sığınmacı kampının yakınlarında gözaltına alınan aşırı sağcıların üzerlerinde ve arabalarında saldırıda kullanılmak üzere hazırladıkları beyzbol sopaları, bıçaklar ve baltalar ele geçirilmişti.

Tutuklanan Polonyalı aşırı sağcı saldırganların yaşlarının 18 ile 40 arasında değiştiği, bazısının İsveç'te yaşadığı, bazılarının da geçici olarak İsveç'te bulundukları açıklandı. Tutuklanan üç Polonyalının 30 Ocak'ta sığınmacı karşıtı yapılan gösterilerde çıkan olaylardan sonra da gözaltına alındıkları öğrenildi.