Viatcheslav Abramchukov adlı bir Rus vatandaşı Tinkoff bankasından aldığı kredileri zamanında ödeyemediği için intihar etmesi için bir mesaj aldığını vurgulayarak mahkemeye başvurdu. Abramchukov, mesajda, “ bir çıkış bulamıyorsanız  bankanız size bir çözüm sunuyor” yazılı bir notun yanında bir parmağa çizilmiş insan kafası olduğunu ve silah tutan bir elin de oraya ateş ettiğini açıkladı.  Bu durumu ilk önce şaka zannettiğini sanan Rus vatandaşı bankaya gittiğini ancak şube müdürünün dedikleri karşısında ikinci bir şok yaşadığını söyledi.

Viatcheslav Abramchukov, bankanın bu durumu bir kampanya çerçevesinde haciz ve ödeme zorluğu yaşayan tüm herkese gönderildiği cevabı aldığını ve endişe etmemesi yönünde de tavsiyede bulunduklarını ifade etti.

 

Olayı araştırmak için Tinkoff bankası ile temasa geçen Rusya’da yayınlanan Kp gazetesi, mesajın bankaya borcu olan ve hiç uğramayan müşteriler için atıldığını doğruladı. Banka yöneticilerinin, bu mesaj ve resimle asıl amaçlarının borçlu müşterileri bankaya çekmek olduğunu savunmasına rağmen mahkemeyi ikna etmesinin zor olacağını yazdı.