Ortak bir duyarlɪlɪkla birliklerini oluşturanɪ dile getiren işverenler, “İnsan ve doğa sentezli bir felsefe ile çevreci ve daha adil işleyen bir ekonomi mümkün” diyerek, bu vizyon doğrultusunda yapɪlacak çalɪşmalarla ilgili sunumlar ve konuşmalar yaptɪlar. Kuruculardan David Durak ARSLAN oy birliğiyle başkan, Hüseyin KELEŞ sekreter, Şerafettin BAĞCI ise sayman olarak göreve getirildiler. Ayrɪca Fransa’nɪn dört ayrɪ bölge sorumlusunun da belirlendiği genel kurulda, yüksek eğitim almɪş ve değişik meslek dallarɪnda uzman gençlerin aktif yeralmalarɪ heyecan yarattɪ. Hukuk ve mali uzmanlarɪn dikkatle izlediği toplantɪda, FUAF başkanɪ Erdal KILIҪKAYA ve yöneticiler de davetliler arasɪndaydɪ.

 Masource esnaf ve işverenler birliğinin, ekonomik sektörün sorunlarɪna yeni bir bakɪş ve çözüm önerileri geliştirmekle beraber, üyeleri arasɪnda dayanɪşma sağlamak, Fransa ve Avrupa kurumlarɪyla birlikte hareket ederek, belirlediği etik kurallar çerçevesinde ticari teşvik ve desteklerde bulunmak da hedefler arasɪnda yerini aldɪ.


Eğitim alanɪnda muhtaç ve başarɪlɪ öğrencilere yardɪmɪn önemi,  insani ve çevreci projelerin desteklenmesi de önemle vurgulandɪ. Divan tarafɪndan okunan, Hacɪ Bektaş Veli Vakfɪ Başkanɪ 
Veliyettin ULUSOY ve Doğa - Sağlɪk Vakfɪ başkanɪ Dr. Yaşar YILMAZ’a ait olumlu mesajlar, genel kurula evrensel bir boyut kattɪ.


Foto: Sinan Alıcı