Fransa’nın başkenti Paris’te yüzlerce itfaiyeci ve sendika üyesi, personel eksikliğini ve yardım taleplerinin yerine getirilmemesine ilişkin protesto gösterisi düzenledi.

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin sınır güvenliği kararı Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin sınır güvenliği kararı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) kentteki merkez binası yakınlarında toplanan ve çoğunluğu asker olan itfaiyeciler, zor şartlar altında çalıştıklarını, ellerinde yeterli materyal ve malzeme bulunmadığını kaydetti. Protestoda, "Daha azıyla daha fazlasını yapın, itfaiyecilere hoş geldiniz" ve "Bizleri hor görmeyi bırakın" yazılı pankartalar açan öfkeli itfaiyeciler, ses ve sis bombaları atarak, sokakları sarı ve turuncu renklere boyadı. Gösteride, ıslıklar, sirenler ve dumanlar eşliğinde yürüyen itfaiyeciler ile polis arasında sık sık sözlü tartışmalar yaşandı. İtfaiyecilere ses ve sis bombası atılmamaları uyarısında bulunan polis ekipleri, çevrede hastanelerin yer aldığını ve çevredeki evlerde yaşlı kişilerin yaşadığını belirterek, protestoculara bu tür sesli eylemlerden uzak durulmaları çağrısında bulundu.

Polisin çağrılarına ise, "Yetkililere ancak sesimizi bu şekilde duyurabileceğimizi düşünüyoruz" diye cevap veren itfaiyeciler, sokaklarda ses ve sis bombaları atmaya devam etti.