Ozan Özcan, aracında arkadaşlarıyla hareket halinde iken  Mörkhoj'da Ryberg Alle ve Kaj Alle caddelerinin kesiştiği noktada pizzacının önünde küçük koyu renk bir arabadan açılan ateş sonrasında hayatını kaybetti.

Annesi ve küçük kardeşi ile birlikte yaşadığı belirtilen gencin sakin, komşularına yardımcı olmaya çalışan ve geceleri temizlik işinde çalışan biri olduğu belirtildi.

Gencin öldürüldüğünü öğrenen arkadaşları önce evine sonra kaldırıldığı hastaneye akın ettiler. Cinayeti araştıran grubun lideri Komiser Carsten Jansson "Tek bir kurşunla ölen gencin araçtaki iki arkadaşını gözaltına aldık. Suçlu oldukları için değil, cinayetle ilgili ifadelerini alabilmek için. Öldürülen genç daha önce VHK adlı göçmen gençlerden oluşan bir grubun üyesiymiş" dedi.

Carsten Jansson, cinayetin neden işlendiği konusunda henüz bir bilgiye sahip olmadıklarını, suçluların bulunması için derin çaplı soruşturma başlatıldığını söyledi. Danimarka son yıllarda uğradıkları saldırılar sonrasında öldürülen Türkiye kökenli gençlerin sayıları 7'yi geçti.Ünsal Turan / Kopenhag