Nürnberg Demokratik Güçbirliği Platformu‘nun çağrısıyla Çarşamba günü 17:00′de Lorenzkirche önünde bir araya gelen yüzlerce kişi DGB Haus’un önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca almanca ve türkçe olarak “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Berkin’in Katili Devlet”, “Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil” dövizleri taşındı. Yürüyüşde yer alan kurum temsilcilerinin konuşmalar yaptığı eylemde sık sık “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Hükümet İstifa”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, “Berkin’in Katili Hırsız AKP hükümeti”, “Berkin Elvan Ölümsüzdür”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganları atıldı.

WUPPERTAL

Almanya’nın Wuppertal kentinde birçok sivil toplum örgütü Berkin Elvan’ın katledilmesini protesto etmek için sokaklara döküldü.

Ctiy Arkaden önünde toplanan binlerce kişi hep birlikte, “Katil Erdoğan Halka Hesap Verecek, Direne Direne Kazanacağız,  Katil Devlet, Faşizme Karşı Omuz Omuza”  şeklinde sloganlar attarak Berkin Elvan'ın katledilmesini protesto ettiler.

Protesto yürüyüşünde-eyleminde yapılan açıklamalarda, ‘’Berkin Elvan’ı 15 yaşında öldürdüler. O, adını yüreklerimize, bilincimize ve davamıza kazıyarak aramızdan ayrıldı. Ne yazık ki, sevgili Berkin Elvan’ımızı tüm tıbbi çabalara rağmen kurtaramadık. “Polise emri ben verdim, Polisimiz kahramanlık destanı yazdı” diye böbürlenen bir Başbakanın, kendi çocuklarıyla evindeki milyon dolarları sıfırlamak için çırpındığı günlerde, polis kurşununa hedef olan Berkin Elvan aramızdan sessizce ayrıldı ve biz Berkin anısına alanlardayız bunun hesabını er yada geç soracağız” denildi.

Açıklamanın ardından kitle, sloganlar eşliğinde Wuppertal şehir merkezinde yürüyüş yaparak eylemi sonlandırdı.

Zürih TC Konsolosluk önüne „EKMEK“ bırakıldı!

İsiçre'de Berkin Elvan Platformu’nun çağrısıyla binlerce insanın katıldığı meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.

12 Mart 2014 Çarşamba akşamı saat 18:00′de Rathaus’dan T.C Konsolosluğu önüne kadar yürüyen kitlenin en önünde Berkin Elvan’ın fotoğrafı ve pankartıyla birlikte, „Berkin Elvan Ölümsüzdür!, Katil Devlet Hesap Verecek!, Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!, Faşizme Karşı Omuz Omuza!” sloganlar gür ve canlı atılarak Konsolosluk önüne gelindi.

T.C Konsolosluğu önüne “ekmek” bırakıldı.! 


Berkin’in fotoğraflarını taşıyan çocuklar tarafından konsolosluk önüne ekmek bırakılarak, mumlar yakıldı.

Platform adına, Almanca ve Türkçe açıklamalar yapıldı.  “Umut yüklü çocuklarımızın gelecek umutlarını ve düşlerini ellerinden alan bu köhnemiş gericiliğe karşı mücadele etmek kaçınılmaz bir zorunluluktur. Hiçbir gerici ve barbar saldırganlık çoçuklarımızın gözlerindeki umut ışığının yarınlara ve özgür bir dünyaya ulaşmasını engellemeyecektir.“ „Bulunduğumuz tüm alanlarda Berkin, Ethem, Ali İsmail, Abdullah, Medeni, Ahmet, Hasan Ferit ve Mehmet’in anısını yaşatmak ve Faşist diktatörlügü teşhir etmek için sokaklara çıkalım, hesap soralım.” denildi.

Aynı gün başkent Bern ve Basel'de de protesto etkinlikleri yapıldı.