Polis dün akşam saatlerinde “Swedish Defence League” adlı ırkçı grubun gösteri yapacağı Stortorget Meydanı’nı araç ve yaya trafiğine kapadı ve etrafını demir barikatlarla çevirdi. Olası kargaşalıkları engellemek amacıyla da çevre illerden  takviye istedi.

Polis bugün saat 09.00’dan itibaren gösteri yapılacak meydan ve çevresinde konuşlandı. Öğle saatlerinde 15 ırkçı polis koruması altında Stortorget Meydanı’na girdi. Aynı saatlerde” Sol Parti” ve “Anti-Faşist Aksiyon” adlı ırkçılık karşıtı örgütün düzenlediği gösteriye katılanlar Möllenvagstorget Meydanı’nından ırkçıların gösteri yapacakları meydana doğru yürüyüşe geçti.

2 bin kişinin katıldığı yürüyüşte ırkçılığı protesto eden sloganlar atıldı. Meydanı çevreleyen ırkçılık karşıtları sloganlar atarak, yuhalayarak ve gürültü yaparak ırkçıların konuşmasını engellediler.


Irkçılık karşıtlarından bazılarının  barikatı devirmesine polis köpeklerle birlikte müdahale edince göstericilerle polisler arasında arbede yaşandı. Polis 8 ırkçılık karşıtını gözaltına aldı. Bu arada bazı göstericiler meydanda bulunan ırkçılara havai fişek ve taş fırlattı.

Bir başka grubun meydana girme girişimi de atlı polisler tarafından engellendi. Bu arada meydanda bulunan ırkçılar bir otobüse bindirilerek meydandan uzaklaştırıldı. Bir süre daha meydanın çevresinde durarak slogan atmayı sürdüren ırkçılık karşıtları daha sonra eylemlerine son verdi.