Ali Baba Karakaş / Londra


Proje, çevre sakinlerinin genel talebi sonucu, gençlerin işledikleri hırsızlık ve anti-sosyal davranışlar gibi küçük çaplı suçlarla mücadele için Sherbourne ve Rodean bölge­sinde tanıltıldı.

Bu anlaşma, polise toplumda sorun ve rahatsızlık yaratan grup­ları bu bölgeye kaydırma gücü veriyor. Eğer gençler bölgeye 24 saat içinde tekrar dönerlerse tu­tuklama veya kovuşturmayla karşı karşıya kalacaklar. 16 yaşından kü­çük çocuklara polis eşlik ederek evlerine teslim edecek.

Oluşturulan bölge ve çevre­sinde kamuoyunu bilgilendirmek için posterler ve broşürler dağı­tılarak gençlerin sokaklarda anti-sosyal davranışlar göstermesi yerine gidebilecekleri gençlik ku­lüpleri ve merkezler hakkında bilgi veriliyor.

Enfield Belediyesi Toplum Re­fahı ve Halk Sağlığı Meclis Üyesi Christine Hamilton, konu hak­kında şunları söyledi: ‘’Bölge sa­kinlerinin endişelerini dinlemek ve bunları çözmek için etkili ve direkt bir yöntem olarak sunuldu. Gençlik merkezleri ve kulüpler gençlerin sosyalleşmek ve sorun­larını paylaşmak için gidebilecek­leri alternatif yerler.’’

Enfield Bölgesi Polisi Jon Speed, Sürgün Bölgeleri’nin düşük sevi­yeli suçlar ve anti-sosyal davranış­larla mücadele için Enfield Beledi­yesi ve polisinin oluşturduğu bir yanıt olduğunu belirterek, Enfield Belediyesi’ndeki farklı servislerle birlikte çalışmak bize sorun yara­tan kişi ve grupları kimseye zarar veremeyecekleri güvenli bir yere kaydırmamızı sağlıyor’’ dedi
.