Semah gösterisiyle başlayan mitingde İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil bir konuşma yaptı. Erbil,
“Bir başbakan düşünün ki yurtdışındaki vatandaşları arasında mezhep ayrımcılığı yapıyor. Bir başbakan düşünün ki Avrupa’daki Sünni mezhebini diyanet eliyle destekliyor ama Alevilerin demokratik örgütlenmesine de bölücü damgası vuruyor. Alevileri Avrupa’ya şikayet ediyor açıklamasında bulundu.

MAFYANIN GENÇLERİMİZE EL ATMASINA KARŞI ÖRGÜTLENECEĞİZ


Son yıllarda birçok Türkiye kökenli gencin Londra'da mafyanın eline düşerek, krıminel olaylara bulaşması ve birçok ölüm olayının yaşanmasını da şiddetle eleştiren İsrafil Erbil, "Adalet için, hak arayışı için, laik ve demokratik bir Türkiye için, asimilasyona ve savaşa hayır demek için buradayız. İngiltere’de gençlerimizi bizden koparmaya çalışan çetelere ve mafyaya karşı adalet aramaya, örgütlenmeye geldik.” belirlemesinde bulundu.


BAŞBAKAN ERDOĞAN'A "GASPETTİĞİNİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ" ÇAĞRISI


  Konuşmasını Başbakan Erdoğan'a bir çağrıyla bitiren Erbil “Biz devletin ve AK Parti iktidarının gasp ettiği hakkımızı istiyoruz. Başbakan Erdoğan, Alevilere yönelik ayrımcılık ve nefret söylemleriyle oluşturduğu kutuplaşmaya son vermelidir.” şeklinde konuştu.