Burada eylemciler ateş yakıp slogan atılar ardından Başbakan İrsen Küçük’le görüşmek için, UBP kurultayı ile ilgili davanın görüşüldüğü mahkemeler önüne gitti.
Belediye çalışanları Başbakan’a ulaşamayınca, mahkemeler binası karşısındaki UBP Genel Merkez binasına baskın düzenledi. Bu sırada olaya müdahale eden polis ile çalışanlar arasında arbede yaşandı. Çalışanlar, çöpleri dökerek Lefkoşa’da Dereboyu’na yürüdü. Dereboyu’ndaki işletmelerin çöplerini yollara dökerek ilerleyen çalışanlar, bazı işletmelerin de camlarını kırdı. Eylemde ayrıca, işletme sahipleriyle belediye çalışanları arasında sözlü tartışmalar da yaşandı.

Öfkeli belediye çalışanları daha sonra KKTC Başbakan İrsen Küçük’ün UBP’nin Köşklüçiftlik’teki binasında olabileceği düşüncesiyle buraya gitti ve burada da sloganlar atıp çöpleri yollara savurdu. Burada da polis, çalışanlara müdahale etti. Buradan da ayrılan belediye çalışanları, Meclis önüne yürüdü. Meclis önüne çekilen polis kordonunu geçen çalışanlar, yine polisle çatıştı. Gerginliğin devam ettiği eylemde, polis eylemcileri dağıtmak için cop kullandı. Bazı eylemciler, polis tarafından gözaltına alındı. Eylemde ayrıca, yaralananlar ve baygınlık geçirenler oldu ve yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.