SITA (Societe Internationale de Telecommunications Aeronautiques) tarafından açıklanan istatistik rakamlarına göre, 2011 yılında her bin yolcuya göre 8.99, 2012 yılında ise her bin yolcuya göre 8.83 bavul kayboldu. 2012 yılında kaybolan bavul sayısının dünya çapında  26 milyon olduğu bildirildi.

İstatistik raporlarında 2007 yılında 45 milyon olan kayıp bavul sayısının 2012 yılında 26 milyon olmasının sayının giderek düştüğünü gösterdiği belirtildi. Raporda 2012 yılında uçakla yolcular yapanların sayısının ise 3 milyar olduğu yer aldı.

Kopenhag’ın Kastrup Havaalanının dünyanın en iyi havaalanları sıralamasında 5’inci sırayı aldığı listede, birinci sırayı Zürih, ikinci sırayı Pekin, üçüncü sırayı Tokyo, dördüncü sırayı Seul, aldı. SAS Hava yolları basın şefi Trine Kromann-Mikkelsen “bagajların çoğunda isim ve adres bulunmadığı için sahibini bulmak zor oluyordu.

Şimdi kodlu etiketler sayesinde bagaj sahiplerini bulmak daha kolay oluyor ve bagajlar gideceği yere ulaşıyor. Kayıp bagajları 5 gün sakladıktan sonra sahibi çıkmaz veya gelip alan olmazsa bir depoya kaldırıyoruz. Daha sonra da açık arttırma ile satılıyor”dedi. Bazı ülkelerde havaalanları ile anlaşma yapan firmalar ve şahıslar bulunduğu ve bu firmaların kayıp bagajları satın aldıkları bildirildi.