Olaydan sonra kampa sevk edilen çok sayıda polis mülteci avına başladı. Mülteci kampının bulunduğu çevrede 2 km karelik bir alan polis kordonu altına alınarak, havadan helikopterler, karadan köpeklerle saldırgan mülteci ya da mültecilerin yakalanması için arama çalışmaları başlatıldı.

Bölgeden sorumlu Nordsjaelland Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Henrik Suhr, yaralı polisin karnından defalarca bıçaklandığını belirterek “yaralı polis Kopenhag Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Hastaneye sevki sırasında hayatı tehlikesi vardı ancak şimdi o tehlikeyi attı, durumu halen daha ciddiyetini koruyor. Olaya kaç mültecinin karıştığını bilmiyoruz. Olaya karıştığından şüphelendiğimiz bir yabancı yakaladık ancak asıl suçlunun onun olup olmadığı konusunda emin olmadığımız için bölgede arama çalışmaları devam ediyor" dedi. 

Polis bölgede, Sandholmgaardsvej, Isterödvejen, Ravnsnæsvej, Kongevejen, Sortemosevej yolları ve Alleröd istasyonu çevresinin araç trafiğine kapatıldığı bölgeye sadece bölge sakinlerinin alındığı bildirildi.

Olay Danimarka medyasında geniş yer alırken, aşırı sağcı Danimarkalılar ülkeye yeni mülteci kabul edilmemesi için sosyal medya üzerinden harekete geçerek politikacılara çağrıda bulundular.