Almanya'nın Köln şehrinde Türkiyeli göçmen nüfusun yoğun yaşadığı Wiener Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, daha sonra Keup Caddesi'ne yürüdü. Berkin Elvan'ın fotoğraflarıyla yürüyen grup sık sık, “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Her yer Berkin, her yer direniş”, “Katil devlet hesap verecek”, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları attı. “Berkin'in yiyemediği ekmeği Bilal'e yedirmeyiz”, “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Berkin Elvan'ı devlet katletti, hesap sorulacak” pankartlarıyla yürüyen grup,  olaysız bir şekilde dağıldı.

PARİS'TE POLİS MÜDAHALESİ

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) Paris Türk Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Yolu trafiğe kapatmamak kaydı ile eylem yapabilecekleri belirtilen gruba polis,biber gazı ve copla müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında bazı eylemcilerin gazdan etkilendiği görüldü. Protestolar sırasında eylemcilerin "Biber gazı sık bakalım" sloganı attıkları da duyuldu.

 Müdahalenin ardından devam eden eylemde okunan bildiride, “Berkin Elvan, Gezi'de hayatlarını kaybeden diğerleriyle birlikte biz Aleviler, ilericiler, devrimciler ve demokratlar için direnmenin adı oldu. Berkin ağabeylerinin yanında, sen rahat uyu. Senin gülen cemalin hep yolumuza ışık olacak" denildi. 


HELSİNKİ'DE KONSOLOSLUK ÖNÜNDE EYLEM

İstanbul’daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Helsinki’deki Türk Büyükelçiliği önünde protesto eylemi yapıldı.

Berkin Elvan’ı anmak için toplanan protestocular yanlarında mum ve ekmekler getirdi. Elçilik önünde gerçekleşen protestoda Fin polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlemlendi.

Berkin Elvan için saygı duruşunda bulunan protestocular, şiirler okudu ve “Çocuklar mezarda, katiller dışarıda” sloganları attı. Öte yandan, Berkin Elvan’ın ölümü Finlandiya basınında da geniş yer buldu.