Brüksel’de düzenlenen ve CHP Birlik Başkanı Zeliha Eryüksel’in yanı sıra çok sayıda CHP gönüllülerinin katıldığı ’19 Mayıs’ etkinliklerinde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, ‘’Sizler ne güzel burda 19 Mayıs’ı kutluyorsunuz. Bizde ise 19 Mayıs’ı meydanlarda kutlamak yasaklandı. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde önemli bir tarihtir. Aynı zamanda da Kurtuluş Savaşının da  başlangıç tarihidir. Bugünü yurtdışında da kutlamak büyük bir coşku ’ dedi.

 

 

‘’BEDELLER ÖDEDİK BU BEDELLER GERİ VERİLMEMELİ’

 

Türkiye’de demokrasi mücadelesinde çok büyük bedeller ödendiğini ve bu bedellerin kolay kolay tekrar verilemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’de hiçkimsenin din, inanç ve kimlik üzerinden siyaset yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

 

Kılıçdaroğlu, ‘Eğer demokrasi yolunda bir bedel ödenecekse,  ben ve arkadaşlarım da bu bedeli bedel ödemeye hazırız’ dedi.

 

 

 

 

Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecini her zaman desteklediklerini ve üyelik konusunda ‘bir arpa boyu’ yol alınamadığını belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki gelişmeler , Suriye ve Reyhanlı’da yaşanan olayla ilgili de  bir konuşma yaptı.

 

 Son günlerde CHP’nin içinin karışık olduğu yönünde bazı yanlış bilgilerin dolaştığını da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu sözlerini  ‘Bu doğru değil. Bir diğer partilere benzemeyiz. Herkes istediğini söyler. Biz yasak getirmeyiz’ şeklinde tamamladı.

 

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından çok sayıda CHP gönüllüsü fotoğraf çekmek istedi. Yoğun ilginin gösterildiği etkinlikte Kılıçdaroğlu salondan ayrılırken, yoğun ilgiden dolayı zorluk yaşadı.

 

Etkinlikte sanatçı Sadık Gürbüz de yer aldı.