Kiel Alevi Toplumu, AWO, ver.di, Göçmenler Komisyonu ve JMD de destek verdiği gecede Kiel DİDF adına Savaş Sarı, bir konuşma yaptı. işçilerden, emekçilerden yana bir televizyon kanalını desteklemek amacıyla Kiel’de böyle bir dayanışma etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirterek, bundan sonra da benzer çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Sarı, yıllardan beri yerli ve göçmenlerin ortak yaşamı için çalışmalar yaptıklarını belirterek, etkinliğe katılanları bu çalışmalara güç ve destek vermeye çağırdı.

Evrensel gazetesi editörü Yücel Özdemir ise gecede kitleye yaptığı konuşmada, “Beş yıl önce kurulan televizyonumuzun sloganı,’Milyonerlerin değil, milyonların televizyonu’ idi. Türkiye ve Avrupa’da farklı dilleri konuşan, farklı inançları olan, farklı kültürlerden gelen insanların tıpkı bu salonda olduğu gibi, barış, kardeşlik içerisinde yaşayabileceğine inanıyoruz“ dedi.

Özdemir, etkinliğe katılanları maddi ve manevi olarak Hayat Televizyonu’na destek vermeye çağırdı. Ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.