Yetkililerden Yorulmaz'ın açıklamasında "Açık havada düzenlenen Kermes adeta bir piknik ve Çocuk Şenliği havasında geçti. Çocuklar arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla düzenlenen şenliğe çeşitli milletlere kimiğe mensup çocukların yoğun ilği göstermesi bizleri sevindirdi açıklamsını yaptı.

 Diğer taraftan yerel yemeklerin sergilendiği Kermesin Camii giderlerinin karşılanmasına önemli katkı yaptığını belirten Başkan Yorulmaz:, "Kadınlar kolunumuzun organizesinde gerçekleşen bir etkinlik. Hanımlar yaptıkları yerel yemeklerimizi burada sergilemişlerdir, etkinliğimize iştirak eden tüm dernek başkanlarına ve ilçe sakinlerine  teşekkür ediyorum" dedi.

 

Sanatçı Kader’i yalnız bırakmayan Sivaslı hemşehrileri ve Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil: "Kermes günleri ve Çocuk Şenlikleri düzenlemek güzel bir teşebbüstür. Zaten bunu gerçekleştiren Ulu Camii Tükem yöneticileri inanıyorum ki, her zaman büyük faaliyetlere imza attılar . Her zaman buradaki vatandaşlarımızın eğitimini, huzurunu, kalkınmasını, gelişmesini düşündüler."


Çalınan hareketli şarkılarla oynayan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Şenlikte sahne alan ünlü sanatçı Kader söylediği birbirinden güzel şarkılarla kermese katılanları coşturdu. Sahne performansıyla göz dolduran sanatçı Kader  hayranlarıyla resimler çektirdi.