Türkiye ve Avrupa'da sert tepkiyle karşılanan kayyım atamalarına bir tepki de merkezi Brüksel'de bulunan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı'ndan geldi. 

"Saray diktatörlüğü 31 Mart seçimlerinde aldıkları yenilginin rövanşını Amed, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerini gasp ederek halkin iradesine Darbe yapmıştır." ifadelerine yer verilen açıklamada, "Belediyelerin basılarak halk iradesinin gaspedilmesiyle birlikte çok sayıda eve baskın düzenlenmiş, HDP ve DBP’li 450 yakın siyasetçi ile belediye çalışan ve yöneticiyi sömürge hukukuyla gözaltına almıştır." satırları dikkat çekti.

İşte KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı imzalı 'Halk iradesi gasp edildi, AKP-MHP devleti halkın iradesine darbe yapmışır' başlıklı o açıklama:

Saray diktatörlüğü 31 mart seçimlerinde aldıkları yenilginin rövanşını Amed, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerini gasp ederek halkin iradesine Darbe yapmistir.

Türkiye halklarının üzerine karabulut gibi çöken faşist AKP-MHP ittifakı Kürt halkına ve onun seçilmiş halk iradesine saldırarak sömürge hukukuyla soykırım uyguluyor. 

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan’ı görevden alarak yerine sömürge valileri atadı.

Belediyelerin basılarak halk iradesinin gaspedilmesiyle birlikte çok sayıda eve baskın düzenlenmiş, HDP ve DBP’li 450 yakın siyasetçi ile belediye çalışan ve yöneticiyi sömürge hukukuyla gözaltına almıştır.

Milyonların iradesini sömürge hukukuyla yönelen faşist AKP-MHP ittifakının bu gasp tüm topluma yapılmış bir saldırı olmaktadır. Türkiye’de yaşayan tüm topluma gözdağı olan bu gaspa karşı tüm ilerici, aydın, devrimci, demokrat ve toplumun muhalif kesimlerinin tepkilerini derhal ortaya koymaları gerekmektedir.

Uluslararası kurumlar ve kuruluşlar, Avrupa devletleri bu gaspa karşı tepkilerini dile getirerek rollerini oynamalı ve sessizliklerini bozmalıdırlar.

KCDK-E olarak halk iradesine yapılan bu gaspı kınıyor, Türk devletinin sömürge hukukuyla seçilmişlerin iradesini gasp etmelerine karşı Avrupa, Kanada, Avusturalya ve Japonya’da halkımızı acil olarak tepkilerini göstermeye çağırıyoruz.

Avrupa, Kanada, Avusturalya ve Japonya’da yaşayan halkımızı, devrimci, demokrat, aydın tüm muhalif kesimleri bu akşam saat 18:00’de eşzamanlı olarak sömürge hukukuyla yapılan gaspa karşı acil eyleme çağırıyoruz.