Fotoğraf çekmek amacıyla geldiği İstanbul'da kaybolan Amerikalı kadın turist Sarai Sierra'nın (33) cesedi surların dibinde bulundu. Fatih Cankurtaran'da surların dibinde bulunan kadın cesedinin Sarai Sierra'ya ait olduğu kesinleşti.

21 Ocak'tan beri kendisinden haber alınamayan Sierra'nın bulunması için polis seferber olmuştu. Kayıp kadından en ufak bir haber alınamaması ölmüş olabileceği ihtimalini kuvvetlendirmiş, polis ekipleri bulunan her cesedi kayıp Sierra olabileceği şüphesiyle titizlikle incelemişti.

Ceset üzerindeki inceleme sürüyor. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis son olarak Sierra'nın Galata Köprüsü üzerindeki görüntülerine ulaşmış ve çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırmıştı.

İstanbul'da kaybolan ABD'li kadın fotoğrafçı için devreye MİT girmişti. Ailesinin ilk kez yurtdışına çıktığını söylediği Sierra'nın yurda giriş çıkışları da mercek altına alınmış ve ilginç bilgilere ulaşılmıştı. 

OLAYLA İLGİLİ 11 KİŞİNİN İFADESİ ALINIYOR

Öte yandan, Amerikalı kadın turist Sarai Sierra'nın (33) cesedi üzerindeki incelemenin devam ettiği bildiriliyor.

Fatih Cankurtaran sahilinde surların dibinde bulunan cesetle ilgili ilk incelemelerde Sierra'nın başında bir yara olduğu tespit edildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul polisi, Sierra'nın ölümüyle ilgili 11 kişinin ifadesine başvuruyor. Bilgisine başvurulduğu öğrenilen bu kişilerin Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.