15 Şubat 2013 tarihinde yaşadığı Avusturya’da yaşamını yitiren Kittner, 50 yıl boyunca kabare oyuncusu olarak sahnelerdeydi, eşi ile birlikte Almanya’nın Hannover kentinde kurdukları tiyatro 30 yıldan fazla kapılarını tiyatro severlere açık tuttu. 1960’larda komünist olduğu için SPD’den atıldı. Irkçılık, militarizm ve sosyal adaletsizlik içerikli oyunları ile izleyicinin karşısına çıkan Kittner, DFG-VK (Naziler tarafından kovuşturulanların birliği) ve Tucholsky Toplumu üyesiydi.

Dietrich Kittner Kürt sorununun çözümüne duyarlılığıyla da öne çıktı. 90’lı yıllarda savaşın sona ermesi için ateşkes çağrılarını destekleyen isimler arasında bulunan Kittner, Kürt sorununa siyasi çözüm talep eden kampanyalara da imza attı.  

2005 yılında Kürt sorununun siyasi çözümü için taraflara ve AB’ye çağrıda bulunan yüzü aşkın Avrupalı şahsiyet içinde yer aldı.

2011 yılında ise, aralarında Noam Chomsky, Nobel ödülü sahipleri Mairead Maguire, Dario Fo ve Adolfo Perez Esquivel ile Charlie Chaplin’in kızı Geraldine Chaplin’in de bulunduğu 58 tanınmış şahsiyet ile birlikte Öcalan'a uygulanan tecride son verilmesini istemiş, Öcalan ile AKP Hükümeti arasındaki görüşmelerin yeniden başlatılmasını talep etmişti.