İsviçre’nin Güneybatısında yer alan Wallis kantonunun Conthey kasabası Daillon köyü Çarşamba gecesi kana bulandı. Görgü tanıklarınca sarhoş olduğu iddia edilen 33 yaşındaki bir adam gittiği lokantada silahını çekerek üç kadını öldürdü ve olay yerinde bulunan iki adamı da ağır yaraladı.

LOKANTAYI KANA BULADI

Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, baldızının işlettiği “Alpes” adlı kafeye gelen F.B adlı 33 yaşındaki adam, aynı masada oturduğu kişilerle tartışmaya girdi. Gece 21 sularında yaşanan ve nedeni tam olarak anlaşılmayan tartışma sırasında,33 yaşındaki F.B tartıştığı biri evli çift toplam beş kişiye ateş açtı.Evli çiften 33 yaşındaki kadın hayatını kaybederken, 32 yaşındaki kocası ağır yaralandı. Tartışma sırasında orada olan 54 ve 79 yaşındaki iki kadın daha FB’nin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.63 yaşındaki bir başka adam da ağır yaralandı.

F.B. adlı kişinin 2003 yılında yine polisle başının derde girdiği ve o sırada kendisine ait iki silaha polis tarafından el konulduğu ancak daha sonra yanına almamak kaydıyla evinde saklamasına müsaade edildiği öğrenildi.O yıldan buyana vasi altında bulunan F.B’nin neden bu cinayetleri işledi polis tarafından soruşturulmaya devam ediliyor.

Görüntü dökümü:

Wallis kantonu Daillon köyünde yaşanan olay sonrası cinayetlerin işlendiği kafe ve etrafı

Wallis kantonu polis şefi Robert Steiner yerel medyaya açıklamada bulunuyor (Katil hakkında bilgi veriyor.: zanlı 33 yaşında bir kişi daha önce 2003 yılında polisle problem yaşayıp, vasi altına alınmış, kendisine ait iki silaha el konulmuş ve daha sonra evinde saklamasına müsaade edilmiş. Olay gecesi yine iki silahın var olduğu tespit edildi olayla ilgili soruşturma sürüyor)