Sabaha karşı saat 01:30 sularında Granges-près-Marnand‘da meydana gelen kazada yaşamını yitiren tren kondüktörünün cenazesine sabah geç saatlerde ulaşıldı.

26 kişi hastaneye kaldırıldı. İki trende tolam 46 kişi bulunuyordu. Hafif yaralıların büyük bir bölümü kaza yerinde tedavi edildi. Ayrıca psikolojik destek için de bir ekip oluşturuldu. Kazanın olduğu bölgede demir yolları bugünlük kullanıma kapatıldı.


Kaza sonrası kurtarma çalışmalarına çok sayıda cankurtaran ve itfaiye aracının yanı sıra bir helikopter de katıldı.


Trenlerden birinin makinist kabinine ulaşma çabaları saatler aldı. İsviçre tren yolu şirketi CFF sözcüsü Patricia Claivaz enkazdan makinistin cesedinin çıkarıldığını söyledi.

Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, kazada ağır yaralanan 5 kişi, Lozan kenti yakınındaki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İsviçre'deki devlet televizyon kanalı SRF'nin, Vaud kantonu polis sözcüsü Pierre-Olivier Gaudard'a dayanarak daha önce verdiği haberde, kazada 4'ü kritik durumda, 44 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Ancak yaralı sayısı daha sonra 35 olarak açıklandı.

Kaza sonrası Moudon-Payerne arasındaki tren seferleri durduruldu.


 Tren Kazaları Artıyor


Geçen hafta İspanya'nın kuzeybatısındaki Galiçya Bölgesi'ndeki Santiago de Compostela kentinde bir yolcu treni kaza yapmış, kazada 80 kişi hayatını kaybetmişti.

Kanada'nın doğusundaki Lac Megantic kentinde yine bu ay içinde ham petrol taşıyan bir tren, henüz belirlenemeyen bir nedenle devrilmiş, 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza 6 bin nüfuslu Lac Megantic'i harabeye çevirmişti.