İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda pasaport kontrolü sırasında ayrı bir bölgeye alınarak sorgulandığı belirtilen Marom'un daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

 

İsrail National News'in Army Radyo'ya dayandırarak yer verdiği habere göre, Marom'un Pazartesi günü Londra'ya girişinde tutuklanıp alıkonulmadığı, göçmenlik yetkilileri tarafından kendisine birkaç soru yöneltildiği yazıldı. Marom gazeteye eski bir deniz kuvvetleri askeri olduğu için göçmenlik yetkililerinin soru yönelttiğini, Mavi Marmara saldırısı ile ilgili hiçbir soru sormadıklarını söyledi.

 

Army Radyo'ya konuşan Marom, sorgulandığını kabul ederken, pasaportuna el konulduğunu, beş dakikadan kısa süren sorgunun ardından salıverildiğini söyledi.

Ancak Marom, ne yönde sorular sorulduğu konusunda bilgi vermedi.

Jerusalem Post gazetesi ise İsrail Savunma Yetkililerinin işledikleri savaş suçları nedeniyle kendilerine karşı açılan davalardan ötürü bir süredir yurtdışı seyahatleri sırasında Avrupa'da gözaltına alınma tehdidiyle karşı karşıya bulunduklarını ancak bugüne kadar hiçbir tutuklamanın gerçekleşmediğini aktardı.