Burgos Belediye Başkanı Javier Lacalle'in yeni bir bulvar olmayacağını açıklamasına rağmen İspanya'nın 30 kentinde gösteriler vardı. Gece boyunca süren gösterilerde çıkan şiddet olaylarında Madrid'de 5, Barcelona ve Alicante'de 3'er, Zaragoza ve Valencia'da 4'er kişi olmak üzere toplam 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

Barselona kentinin en turistik caddelerinden biri olan Ramblas'da toplanan yüzlerce genç polise zor anlar yaşattı. Caddede bulunan bir polis karakoluna saldıran yaşları 15 ile 20 olan gençler ellerine geçirdikleri sandalyeleri içerde sıkışan polislere fırlatmaya başlattılar. Polisin takviye istemek zorunda kaldığı gösteriler sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Bu arada, İspanya'nın diğer bir kenti Santander'de ise Belediye'nin şehir merkezinde yeni bir projeyi hayata geçirmek istemesine karşı çıkan halkın bölgede toplanmaya başladığı belirtiliyor. İspanya'da artık inşaat istemiyoruz iş istiyoruz diyen öfkeli halk ülkede yapılan tüm projelerin iktidardaki Halk Partisine yakın işadamları tarafından yapıldığına inanıyor.