Alibaba Karakaş- Londra



Woolwich Camisi”nde Cuma namazı için toplanan müslümanlar 22 Mayıs Çarşamba günü askere yapılan saldırıyı şiddetle kınadı. Namaz için gelen müminlerden, öldürülen askerin ailesi için dua etmeleri istendi.



Woolwich Camisi İmamı Asad Ahmad konuyla ilgili görüşlerini şöyle bildirdi: “ Askere gerçekleştirilen bu saldırıyı müslüman toplumu olarak son derece vahşet verici ve zalimce buluyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış bu zalimlerin İslamiyette yeri asla olamaz. Dehşet yanlısı bu kişiler müslümanlığa ve insanlığa ihanet ediyorlar.'' Imam Ahmad, müslümanlığın barış ve kardeşliği temsil ettiğini söyleyerek tüm müslümanlara refah ve kardeşlik için cağrıda bulundu.


Camiye ibadet için gelen Nijerya toplum liderlerinden biri olan Mohammed Daodu, vahşeti gerçekleştiren ve müslüman olduklarını iddia eden bu şahıslarla daha önce hiç karşılaşmadıklarını belirtti. İslamiyet adına böyle bir zalimliğin uygulanmasını gerçek bir müslümanın asla kabul edemeyeceğini söyleyen Nijeryali Daodu, katillerin müslüman olduklarından şüphelendiğini de sözlerine ekledi.



Müslümanlar, Woolwich Camisi’nde kıldıkları namaz sonrasında hayatını kaybeden asker için olay yerine çiçek birakmaya gitti.