Alibaba Karakaş- Londra





Tamamı engelli veya engelli çocukları bulunan ailelerin başvurularını yargıya taşıyan avukatlar, müvekillerinin fazla odaları olduğu gerekçesi ile sosyal yardımlarının kesilmesinin haksızlık olduğunu ve sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu savunuyor.

 


Bağımsız kuruluşlarca hazırlanan ve kesintiler yüzünden çok sayıda ailenin evlerinden taşınmak zorunda kalacağını gösterdiği uyarısında bulunan avukatlar, engelli fertleri bulunan ailelerin fazla odalarının zorunlu ihtiyaçtan kaynaklandığını ifade ettiler. 

1 Nisan'da yürürlülüğe giren uygulamadan 660 bin dolayında ailenin etkilenmesi ve yardımlarından haftalık £14 dolayında kesintiye uğraması bekleniyor. 



Aşırı kalabalık evlerde yaşayanlara yardım edebilmek için insanlara yapılan ‘’ekstra oda’’ yardım ödeneğine son vermeleri gerektiğini savunan hükümet ise bu yıl belediyelere yardıma ihtiyacı olan kiracılara destek olabilmeleri için fazladan 155 milyon sterlin tahsis edildiğini, bu paranın 30 milyon sterlininin özel olarak engellilere yardım etmekte kullanılacağını kaydediyor. Sosyal Yardım Bakanı Iain Duncan Smith, "Çeyrek milyon kiracı aşırı kalabalık evlerde yaşarken ve 2 milyon kişi de bekleme listesindeyken ekstra oda yardımını sona erdirmeli ve daha iyi bir sosyal konut programı uyguladığımızı garanti etmeliyiz’’ sözleri ile düzenlemenin arkasıdna olduklarını vurguluyor.