İngiliz basınına konuşan Javid, "Aşı pasaportuyla ilgili planlarımızı yürürlüğe koymayacağımızı söylemekten memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Bütün seçeneklerin değerlendirilmesi konusunda hükümetin kesinlikle haklı olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı, bu önerinin uygulamaya konulmayacağını şimdilik rafa kaldırılacağını kaydetti.

Javid, insanların temel şeyleri yapmak için aşı pasaport göstermeleri fikrinden içgüdüsel olarak hoşlanmadığını söyledi.

Hükümet neden "u dönüşü" yaptı ?

Sağlık Bakanı, birkaç gün önce ekim ayında İngiltere’de tamamen bir kapanma beklenmediğini belirtmiş, ancak barlar, kulüpler ve restoranlarda aşı pasaportu istenmesi seçeneğini dışlamamıştı.

Eurononews'in haberine göre Kültür Bakanı Oliver Dowden cuma günü yaptığı açıklamada ise Covid-19 sertifikasının kullanım alanının barlar, lokantalar dışında farklı alanlarda genişletileceğini ima etmişti.

İngiliz basını, Sağlık Bakanı’nın açıklamalarını, “u dönüşü” olarak niteledi ve "Covid sertifikasının hükümetinin artık kış aylarında virüsle mücadele önemli bir kalkanı olmayacağı" yorumunu yaptı.

Europol raporu: AB'ye eroin Türkiye üzerinden geliyor Europol raporu: AB'ye eroin Türkiye üzerinden geliyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, konu ile ilgili hükümetin resmi açıklanmasını düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak.