Alibaba Karakaş

     Londra


Çok sayıda işadamının destek için ziyaret edildiği merkeze ilişkin bilgi veren Cemevi Başkanı İsrafil Erbil Kuzey Londra’da Alevilere yakışan bir ilim merkezi kurmayı hedeflediklerini ifade etti. “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’ şiarıyla yaşayan Aleviler olarak, geleceğimize yakışır bir mekan inşa ediyoruz” diyen Erbil bu konuda destek olan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Binanın üst katında yapılacak Cem Salonu’nun 500 metre kare olacağını kaydeden Erbil, söz konusu alanın yaklaşık bin kişi kapasiteli olacağını belirtti.

Cemevi Başkanı sözlerrini şöyle sürdürdü: "Yeni binada öğrencilerin eğitim ve öğretim göreceği 14 sınıfın da yer alacağını da dile getiren Erbil “Sınıflarımız, 12 öğrenci ile 24 öğrenci arasında farklı kapasitelerde oluşan toplam 14 adettir. İmkanlarımız dahilinde yapılacak olan sınıflarda mutlaka akıllı tahta olarak bilinen öğretimi kolaylaştıran ve eğitimi çocuklara sevdiren sistemlerin bulundurulmasına özen gösteriyoruz. 


Alt katta bulunan büyük salonumuz 550 metrekareden oluşmaktadır. Yaklaşık 1200 canımızın konser, düğün, tiyatro, panel gibi etkinliklerde bir araya gelebileceği ses, sahne ve diğer donanımlarının olduğu bir salon olacaktır” 


Yeni binada otopark probleminin olmayacağına da işaret eden İsrafil Erbil, “Yıllardır Dalston binamızda sürekli sorun olarak karşımıza çıkan otopark sorunu Wood Green’de yapılacak olan binamızda olmayacak. Çünkü yan tarafta belediyeye ait olan bir alanın kullanma hakkınıda alarak en az 80 aracın sorunsuz park yapabileceği bir imkanımız var” dedi. 


Başkan İsrafil Erbil, binanın biran önce hizmete açılması için Cemevi olarak başlattıkları kampanyaya başta Aleviler olmak üzere tüm hayırsever vatandaşların destek vermeleri çağrısı