İsviçre'nin St.Gallen iltica kampında gözaltına alınarak sınır dışı edilmek için tutuklanan Hasan Dinler, 23 gündür iadesini protesto için ölüm orucundaydı.  Avrupa'nın birçok yerinde toplanan imzalar ile dayanışma komitesinin çeşitli protesto gösterileri ve kamuoyunun duyarlılığı sonucu İspanya ve İsviçre adli makamları anlaşarak iadesine son verildi.


Daha önce iltica statüsüne sahip olduğu İspanya ile yapılan görüşmeler ve İspanya'nın iltica dosyasını yeniden ele almayı kabul etmesi üzerine,  başlattığı ölüm orucunu bitirdi.


Bilindiği üzere, İsviçren'in sınırdışı etme kararı için gözaltına aldığı Hasan Dinler'i İspanya reddederek, İspanya'ya iadesi durumunda " Türkiye'ye yollarız"  kararını vermişti. Kamuoyunun duyarlılığı sonucu (Türkiye'deki son gelişmelerin de rol oynadığı bilinmektedir) İspanya'nın kararını değiştirmesi ve davasının yeniden görüşülmesinin kabul edilmesi ile İsviçre'de ki süreç sona erdi.


Hasan Dinler ile Dayanışma Komitesi, sonuçtan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu süre içerisinde duyarllık gösteren, çaba sarfeden tüm kurum ve kişilerin çaba ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.