ALMANYA SEÇİMLERİNDEKİ ADAY YARIŞI FRANSA'YA ÖRNEK OLDU
Geçmiş yıllara oranla bakıldığında 2014 yerel seçimlerinde adaylığını koyan Türkiye kökenli belediye başkanı ile genel adayların sayısında da artış yaşandı. Fransa genelinde belediye başkanlığı içi yarışan Türkiye kökenli aday sayısı sekize yükselirken, belediye encümen aday sayısı 136 ‘ya ulaştı. 
Almanya'daki 
Türkiye kökenli adayların seçim yarışlarının Fransa'ya örnek olduğu belirtildi.

Türkiye kökenli nüfusun yoğun olarak yaşadığı İle de france, Alsace ve Rhone bölgelerinde adaylığını açıklayan adylar secime yarisindalar. Bu seçimlerde bir ilk yaşanarak adayların sadece belediye encümenliği için yarışmıyor olması.
2008 yılında yapılan seçimlerde başta Paris olmak üzere Strasbourg ve Lyon gibi büyük şehirlerde birden fazla Türkiye kökenlinin belediye listelerine girmesii büyük başarı olarak değerlendirilmişti. 2008 yılında iç İşleri Bakanlığı verilerine göre 41 Türkiye kökenli aday ilk turda seçimleri kazanma başarısını göstermişti. İkinci tur seçimler ile kazanan Türkiye kökenli encümen sayısı 107’yi bulmuştu. 2014 yerel seçimlerinde ise bu rakamların artacağı hatta Fransa’da ilk defa bir Türkiye kökenli belediye başkanı seçileceği konuşuluyor.

 BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN 8 TÜRKİYE KÖKENLİ YARIŞIYOR
Fransa'da 23-30 Mart 2014 tarihlerindeki Yerel seçimlerinde Türkiye kökenli Fransa vatandaşları birçok bölgede oluşturdukları bağımsız listeler ile bir ilke imza atmak üzereler. Demokratik Kitle Derneklerinin de desteğini alan bağımsız adaylar, Fransız siyasilerin ve çeşitli partilerin dikkatini çekmiş durumda.  Bu konuda en dikkat çeken ve oy ptansiyeli yüksek belediye başakan adayları arasında, Valenton belediye başkan adayı (Bağımsız)  Metin Yavuz, Chalette Sur Loing’de Halit Sumar, Nancy’de Bora Yılmaz, Strasbourg’da Tuncer Sağlamer, Doubs’ da İlker Çifci, Mulhouse’da Kadir Ekici ve Fabersviller’de Şerafettin Güldal obulunuyor.