Odyssee sinema salonunda Türk Sinema Günleri senarist ve yönetmen Onur Ünlü'nün katlılımıyla yeni dram filmi 'Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi' filmin galasıyla başladı. Galaya çok sayıda Türk ve Fransız sinema severlerin katılımıyla birlikte Türk yönetmenler geldi. Gelenler arasında 'Lal Gece' filmin yönetmeni Reis Çelik, 'Delikanlım İyi Bak Yıldızlara' belgeselini hazırlayan gazeteci, yazar Can Dündar, eşi prodüktör Dilek Dündar ve Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz bulundu. Açılış konuşmasında Başkonsolos Cengiz, sinematografinin kültürel önemine değindi.

Odyssee sinema yönetmeni Faruk Günaltay seyircisine Türkiye'den gelen sanatçıları tanıttı. Prodüktör Dilek Dündar'ın da doğum günü sinema salonunda kutlandı. Aile kavramına eleştirisel bakış açısından bakan yönetmen Onur Ünlü 'Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi' filmini seyircisiyle paylaştı. İlk defa Strasbourg'ta Türk ve Avrupalı seyircisiyle buluşan genç yönetmen Ünlü filminin' Türkiyede pek örneği olmadığını filmin kara komedi olarak nitelendirdi'. Önceden 'Polis' ,' Beş Şehir' , 'Güneşin Oğlu' gibi başarılı filmlere imza atan Ünlü'nün filmi seyirciler tarafından beğenildi. Odyssee sinemasında 15 Ocak 2013 tarihine kadar devam edecek Türk Sinema Günlerinde 9 film gösterime giriyor. Beyazperde'ye gelen filmler içinde 'Nar', 'Çanakkale Çocukları', 'Evim Sensin', 'Lal Gece', 'Kuma', 'Almanya', 'Uzun Hikaye' ve 'Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi' bulunuyor.

'LAL GECE'NİN GALASI YAPILDI

Türkiye'nin kanayan yarası çocuk gelinlerini konu alan 'Lal Gece' sinema filmi Perşembe akşamı Strasbourg 'Odyssee' sinemasında galası yapıldı. Filmin yönetmeni Reis Çelik '24. Türk Sinema Günleri programına katılıp Fransa'da seyircisiyle buluştu. Başrol sanatçısı İlyas Salman'ın oynadığı filmde toplumda sık rastlanan çocuk yaşta kızların, dedesi yaşındaki adamlara zorla evlendirilmesi ve yaşanan olumsuzluklar gösteriliyor. Türk Sinema Günlerin ikinci gününde en çok seyirciyi çeken film 'Lal Gece' oldu. Yönetmen Çelik, "Filmlerimde toplumun kendi, kendine konuşmasını, hesaplaşmasını istiyorum. 21. yüzyılda çocuk gelinlerin halen yaşanması çok tuhaf sade Türkiye'de değil dünyanın değişik ülkelerinde bu duruma rastlanıyor. Lal Gece filminde karar veren erkeğin kendisiyle konuşmasını, hesaplaşmasını istiyorum" dedi.

Fransa'da Türk Sinema Günleri 15 Ocak 2013 tarihine kadar devam ediyor.