Fransız işverenler derneği "Hükümetin yanındayız" dedi, Fransa Ticaret Bakanı da Türkiye'nin boykot çağrılarına karşı 'misilleme olmayacağını' ifade etti.

RMC yayınına konuşan Fransız Girişimciler Hareketi (Medef) Başkanı Geoffroy Roux de Bézieux, boykot çağrılarıyla ilgili "Şantajlara boyun eğmek söz konusu bile değildir" dedi.

Fransa'da 1946'da kurulan Medef'e 750 binden fazla şirket üye. Üyelerin %90'ı küçük ve orta ölçekli işletmeler. Medef, Fransız şirketleri için ülke genelinde ve ülke dışında lobicilik faaliyetleri yürütüyor ve Fransa'nın en köklü girişimciler hareketlerinden biri olarak görülüyor.

BBC'nin haberine göre Bézieux 'Cumhuriyetçi değerlere sahip çıkılması' gerektiğini belirtip "Öyle bir an gelir ki, prensipleri, işlerimizi geliştirme imkanlarının önünde tutmamız gerekir. Bizler, Fransız hükümeti ile tamamen dayanışma içindeyiz ve firmalara bu şantaja direnmeleri ve maalesef bu boykotu şimdilik sineye çekmeleri çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

Fransa'ya boykot çağrılarına 'Orta Doğu kaynaklı ürünlere de boykotla karşılık verilip verilmeyeceği' sorusuna ise Bézieux "Aptallığa aptallıkla karşılık vermeyelim. Neresi olursa olsun boykot etmek söz konusu değildir. Mesele, cumhuriyetçi değerlere sahip çıkmaktır" dedi.