Paris'te Republique (Cumhuriyet) Meydanı'nda toplanan polisler, polise nefrete karşı bir araya geldi. Bazı sağ muhalefet milletvekilleri de eyleme katılarak polise destek verdi. Aylardan beri terör saldırıları ve çalışma yasası karşıtı eylemler nedeniyle polislerin çalışma standartlarının üzerinde görev yapmakta olduğu Paris'te, polisler bugünkü eylemde bu sorunlarını dile getirdiler.

Polis arabasına saldırıp yaktılar

Fransa'da yeni çalışma yasası tasarısı nedeniyle son iki ayda çok sayıda eylem yapılmış, Paris ve bir çok şehirde eylemciler ile polis çatışmıştı. Eylemlerde "Polisten nefret ediyoruz", "En iyi polis, ölü polis", "Aynasızlar dışarı", "Faşist polis"  sloganları ile polise saldırılar gerçekleşmişti. Fransa'da elli farklı şehirde eylemler gerçekleşirken, 7000 polisin katıldığı belirtilen Paris eyleminde 4 kişi, polis arabası yakmaktan gözaltına alındı.

Charlie Hebdo ve Paris saldırıları sonrası sembol eylem ve toplanma merkezi halini alan ve son iki aydır "Gece Ayakta" eylemlerinin de yapıldığı Republique (Cumhuriyet) Meydan'ında, eylem yapma sırası bu kez polislerdeydi.

Bu sırada 150 kişilik bir karşıt grup da, polis eylemine karşı eylem yapmak istedi. Karşıt eylemciler Republique yakınlarındaki Quai de Valmy'ye yönlendirilse de, bu yolda devriye gezen bir polis aracını gören göstericilerden yüzleri maskeli bir grup genç, polis aracına saldırdı. Arabada bulunan 2 polis görevlisi yaralandı. Önce aracın camlarını kırmaya çalışan maskeli eylemciler, polislerin aracı terk etmesi ile molotof kokteyli atarak aracı ateşe verdiler. Çevik kuvvet ekipleri göstericileri göz yaşartıcı gaz ile dağıttı.