Avrupa'da devam eden terör korkusu iki komşu ülke Fransa-Almanya arasında 448km. sınır şeridinde 24 saat süren denetimlerde çok sayıda aranan kişiler yakalandı.

15 Aralık Salı günü Offenburg Polis Teşkilatın yaptığı sınır denetimlerin uzatılmasına yönelik basın açıklamasında denetimlerin önümüzdeki Şubat ayın sonuna kadar uzatılacağı bildirildi. İki komşu ülkeyi ayıran Ren nehri şeridin her iki kıyısında 100'den fazla sınır kapısı bulunuyor. Almanya'nın Saarland ve Baden Württemberg eyaletlerine sınır olan Fransa sınırlarında Alman ve Fransız polisleri ortak operasyonlarda sınır ihlali yapan binden fazla kaçağı tespit etti.

Çok sayıda insan tacirin yakalandığı sınır kapılarında, Suriye ve Irak'tan gelen göçmenler mülteci yurtlarına sevk edildi. Her iki ülkede aranan çok sayıda şüpheli kişilerin denetimlere takıldığı öğrenildi. İki ülkenin güvenlik güçlerin tek sorunu ise personel yetersizliğinden şikayetçi oldular. Sınır denetimlerinde her iki ülkeden 15 bin'e yakın polis görev yapıyor. 2015 yılı Ocak- Kasım ayları içinde Avrupa Birliği (AB) üye 28 ülkede sınırları ihlal eden 1 milyon 280 bin kişi tespit edildi. Avrupa Birliği Sınır ve Sahil Güvenlik Koruma Komisyon'un raporuna göre 2009-2014 yılları arasında 813 bin sınır ihlali kayıtlara geçmişti.